Thumbnail
Μπλόκα σε αρκετές πόλεις του νομού

Δυναμικά συλλαλητήρια θα κυριαρχούν στην επόμενη φάση των αγροτικών κινητοποιήσεων, μετά τις ενημερώσεις αγροτών που προηγήθηκαν στον νομό, ανακοίνωσε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας.

Τα συλλαλητήρια θα λάβουν χώρα το Σάββατο 7 Νοεμβρίου στον Τύρναβο και την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου στα Φάρσαλα, ενώ συλλαλητήρια ετοιμάζονται και σε Αγιά, Ελασσόνα και Πλατύκαμπο. Στις αρχές Δεκεμβρίου, παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί εκ νέου πανελλαδική σύσκεψη της πανελλήνιας επιτροπής μπλόκων προκειμένου να αποφασιστεί ο συντονισμός και η περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα.

Όλα τα παραπάνω ανακοινώθηκαν σήμερα στα πλαίσια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν στελέχη της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, καθώς και εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, τόνισαν ότι το προβλήματα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων οξύνονται οδηγώντας σε οικονομικό αδιέξοδο τους ίδιους και τις οικογένειες τους και δήλωσαν ότι «μπαίνουν για μια ακόμη φορά μπροστά στην οργάνωση των αγώνων για την επιβίωση μας, στήνοντας μπλόκο στα μνημόνια, την ΚΑΠ και τα αντιαγροτικά μέτρα».

Όπως ανέφεραν, εκτός των άλλων, υπάρχουν σοβαρές ζημιές στο βαμβάκι από τις βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα την μείωση της παραγωγής, ενώ την ίδια ώρα οι παραγωγοί παραδίδουν το βαμβάκι στα εκκοκκιστήρια χωρίς να υπάρχει ανακοινωμένη τιμή. Ακόμη, σοβαρό πρόβλημα με την τιμή υπάρχει ιδιαίτερα στο πράσινο μήλο της Αγιάς εξαιτίας του εμπάργκο στην Ρωσία . Μειωμένες είναι οι τιμές στα καπνά και σε μια σειρά άλλα προϊόντα γεωργικά και κτηνοτροφικά. Όλα αυτά, τόνισαν, η κυβέρνηση τα παρακολουθεί ως θεατής, χωρίς να παίρνει κανένα μέτρο προστασίας των αγροτών και κτηνοτρόφων από τους εμπόρους.

Η ΕΟΑΣΝΛ, σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, τονίζει πως όλα τα χρόνια δράσης της καθημερινά, όπως και τώρα, δίνει την μάχη για την επιβίωση των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων. «Παλεύουμε για την ενότητα όλων όσων έχουν κοινά συμφέροντα γιατί η όξυνση των προβλημάτων, τα Μνημόνια και η ΚΑΠ της ΕΕ δεν καταστρέφουν όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα