Thumbnail
Σε συζητήσεις για την μεταξύ τους συγχώνευση βρίσκονται η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και η Eurobank

Σε 434 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 22% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, διαμορφώθηκαν το δεύτερο τρίμηνο του έτους τα κέρδη προ προβλέψεων του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας.

Τα συνολικά έσοδα του Ομίλου ανήλθαν σε 974 εκατ. ευρώ κατά το δεύτερο τρίμηνο (+10,6% σε τριμηνιαία βάση), αντανακλώντας την ομαλοποίηση των μη οργανικών εσόδων .

Το δεύτερο τρίμηνο ανακοινώθηκαν ζημιές 1,6 δισ. ευρώ σε επίπεδο Ομίλου, αντανακλώντας την μη επαναλαμβανόμενη προσαρμογή των προβλέψεων

Οι καταθέσεις σε επίπεδο Ομίλου ανήλθαν σε 55,7 δισ. ευρώ (-7,8% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο) αντανακλώντας τις συνεχιζόμενες εκροές καταθέσεων στην Ελλάδα, λόγω της αυξανόμενης αβεβαιότητας καθ' όλη τη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου που κορυφώθηκε τον Ιούνιο. Ωστόσο, οι εκροές εγχώριων καταθέσεων επιβραδύνθηκαν σε 3,6 δισ. ευρώ από 4,8 δισ. ευρώ κατά το πρώτο τρίμηνο. Μετά την επιβολή των ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων και τη σταδιακή αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, η τάση αναστράφηκε και η μεταβολή των καταθέσεων κινήθηκε σε θετικά επίπεδα κατά το τρίτο τρίμηνο.

Παρά τις εκροές καταθέσεων κατά το δεύτερο τρίμηνο, η ΕΤΕ διατηρεί δείκτη Δανείων προς Καταθέσεις στα καλύτερα επίπεδα του κλάδου, ανερχόμενο σε 98% στην Ελλάδα και 108% σε επίπεδο Ομίλου.

ΑΠΕ ΜΠΕ

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αεροπλανο
Γιατί το ανοιχτό σκίαστρο μπορεί να σου σώσει τη ζωή στην πτήση
Η οδηγία που ακούγεται τυπική πριν από απογείωση και προσγείωση, αλλά παίζει κρίσιμο ρόλο στην ασφάλεια επιβατών και πληρώματος
Γιατί το ανοιχτό σκίαστρο μπορεί να σου σώσει τη ζωή στην πτήση
Στέφανος Κασσελάκης
Κασσελάκης: «Αν πήρε πτυχίο με 5,1, να μην ανησυχεί» – Σφοδρή επίθεση σε Μαρκόπουλο και αιχμές για «αριστεία»
Ζητά δημόσιες διευκρινίσεις για τα πτυχία και αφήνει αιχμές κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη
Κασσελάκης: «Αν πήρε πτυχίο με 5,1, να μην ανησυχεί» – Σφοδρή επίθεση σε Μαρκόπουλο και αιχμές για «αριστεία»