Ένας 15χρονος, που πιστεύεται ότι είναι ο νεαρότερος Βρετανός που έχει κατηγορηθεί για τρομοκρατικές ενέργειες, καταδικάστηκε χθες σε ισόβια κάθειρξη επειδή υποκίνησε μια επίθεση κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης που θα γινόταν στην Αυστραλία για τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, χωρίς καν να βγει από το δωμάτιό του στο σπίτι του στη Βόρεια Αγγλία.
Το αγόρι, το όνομα του οποίου δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα λόγω του νεαρού της ηλικίας του, ομολόγησε τον Ιούλιο ότι έστελνε μηνύματα μέσω του διαδικτύου, ενθαρρύνοντας μια επίθεση εναντίον αστυνομικών που θα συμμετείχαν στις εκδηλώσεις για την επέτειο της απόβασης των Αυστραλών και Νεοζηλανδών στρατιωτών στη χερσόνησο της Καλλίπολης, τη λεγόμενη «Ημέρα ANZAC».
Ο εντοπισμός των μηνυμάτων αυτών οδήγησε σε μια ευρεία επιχείρηση της αστυνομίας στη Μελβούρνη που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη άλλων πέντε εφήβων. Όλοι τους κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν μια επίθεση στην επέτειο για τα 100 χρόνια από την απόβαση της Καλλίπολης.
Σύμφωνα με το 902.gr, o 15χρονος, που κατάγεται από το Μπλάκμπερν, δέχτηκε την κατηγορία της υποκίνησης άλλου προσώπου για τη διάπραξη τρομοκρατικής ενέργειας και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Επειδή είναι ανήλικος, θα οδηγηθεί σε κέντρο κράτησης ανηλίκων και θα εκτίσει τουλάχιστον πέντε χρόνια από την ποινή που του επιβλήθηκε.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/05
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ