Thumbnail
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας

Ο επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ Παναγιώτης Λαφαζάνης σήμερα το πρωί, ημέρα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, βρέθηκε στο ΕΠΑΛ Κορυδαλλού, όπου απηύθυνε τον εξής χαιρετισμό προς τους μαθητές, τους γονείς και το εκπαιδευτικό προσωπικό: 

«Σας καλημερίζω όλες και όλους. Καλημερίζω στο πρόσωπό σας τα νιάτα της πατρίδας μας που είναι η ελπίδα για τη χώρα μας, η ελπίδα για το μέλλον της. Πιστεύουμε ότι θα δικαιώσετε τις προσδοκίες όλων μας. Εσείς είσαστε που θα φτιάξετε μια καινούργια Ελλάδα. Μια Ελλάδα χωρίς μνημόνια, χωρίς λιτότητα, χωρίς υποτέλεια, χωρίς εκμετάλλευση. Μια Ελλάδα πιο ασφαλή, πιο δημιουργική. Μια Ελλάδα που θα βλέπει με ελπίδα το μέλλον.

Δεν ήρθα να σας βγάλω κανέναν προεκλογικό λόγο. Αυτό που θέλω είναι να ευχηθώ από καρδιάς σε όλες και όλους σας, μαθητές, καθηγητές, να έχετε μια καλή και δημιουργική εκπαιδευτική χρονιά. Να έχετε όλοι καλή πρόοδο. Να πάτε μπροστά, με το μόχθο και την προσπάθειά σας. Και πηγαίνοντας εσείς μπροστά, πηγαίνει όλη η χώρα μπροστά.

Δεν θα σας κουράσω με τα μεγάλα προβλήματα που έχει σήμερα η εκπαίδευση. Τα προβλήματα αυτά είναι τυραννικά, πιεστικά. Ξεκινά η σχολική χρονιά και λείπουν 25.000 θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού. Πρόκειται για μια πραγματική ντροπή για τη χώρα μας. Ξεκινά η σχολική χρονιά και ως παράδειγμα σας λέω ότι 46.000 περίπου παιδιά δεν μπορούν να πάνε στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, γιατί αυτοί έχουν κλείσει. Ξεκινά η σχολική χρονιά και, λόγω των μνημονίων, δεν υπάρχουν κονδύλια για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων, με αποτέλεσμα να καλύπτονται από εθελοντική προσφορά την οποία κάνουν με ευθύνη τους οι ίδιοι οι καθηγητές, το ίδιο το διδακτικό προσωπικό και πολλές φορές εσείς οι ίδιοι με τη συμβολή των γονιών σας. Αυτή είναι μια απαράδεκτη κατάσταση στην οποία μας έχουν φέρει τα μνημόνια. Αυτή είναι μια άγρια πολιτική νέο-αποικιοποίησης της χώρας μας. Πιστεύουμε όμως ότι θα τα βγάλουμε πέρα. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να ανοίξουμε καινούργιους δρόμους στηριγμένοι πρώτα απ’ όλα στη νεολαία. Για μας το στήριγμα αυτής της χώρας είναι η νεολαία. Η ελπίδα είναι η νεολαία. Και θέλουμε να είμαστε κοντά στη νεολαία για να ανοίξουμε καινούργιους δρόμους δημοκρατίας, ανεξαρτησίας και δικαιοσύνης για την πατρίδα μας.

Σας εύχομαι καλή και δημιουργική χρονιά και ό,τι το καλύτερο σε όλους σας, στους γονείς σας, στο εκπαιδευτικό προσωπικό. Όλοι μαζί να εργαστείτε για κάτι καλύτερο. Σας ευχόμαστε καλή πρόοδο».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εικοσιφοίνισσα
Πάσχα στην Εικοσιφοίνισσα, στις Παναγίες της Ξάνθης και στην μονή του Αγίου Αρσενίου

Το ανοιξιάτικο αεράκι μυρίζει ρίγανη και πεύκο καθώς το αυτοκίνητο διασχίζει ένα...

Πάσχα στην Εικοσιφοίνισσα, στις Παναγίες της Ξάνθης και στην μονή του Αγίου Αρσενίου
Τα 4 χρώματα που απωθούν τα κουνούπια
Τα κουνούπια απειλούν την Ευρώπη: Δεκαπλασιάστηκαν τα κρούσματα γάγκειου πυρετού και ελονοσίας
Εννέα από τα 10 πιο φιλόξενα χρόνια για μετάδοση της νόσου έχουν συμβεί από το 2000 και ο αριθμός των κρουσμάτων δάγκειου πυρετού που αναφέρθηκαν...
Τα κουνούπια απειλούν την Ευρώπη: Δεκαπλασιάστηκαν τα κρούσματα γάγκειου πυρετού και ελονοσίας