Στοιχεία που επιβεβαιώνουν το αδιέξοδο των πολιτικών λιτότητας αλλά και την εξόφθαλμη επιχείρηση εξόντωσης, συγκεκριμένα της ελληνικής οικονομίας, έδωσε η Τράπεζα της Ελλάδος.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι καθαρές υποχρεώσεις της Ελλάδας έναντι του εξωτερικού από περίπου 45% του ΑΕΠ το 2001 αυξήθηκαν σε σχεδόν 100% του ΑΕΠ του 210 και ανήλθαν σε περίπου 121% του ΑΕΠ το 2014.
Επίσης, από το σύνολο των εξωτερικών υποχρεώσεων της χώρας, άνω του 55% αφορά σε δανειακές υποχρεώσεις προς τους διεθνείς οργανισμούς και τις κυβερνήσεις των χωρών της ζώνης του ευρώ. Με απλά λόγια, η επιβάρυνση των υποχρεώσεων της γενικής κυβέρνησης μετά το 2010 οφείλεται αποκλειστικά στα δάνεια που λαμβάνει η χώρα μας με στόχο την υποτιθέμενη διάσωσή της.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Alfavita Newsroom