Thumbnail
Κηδεία - υπερπαραγωγή

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ιταλία η κηδεία-υπερπαραγωγή του μαφιόζου Βιττόριο Καζαμόνικα. Ο 65χρονος ήταν ισχυρό μέλος οικογενείας, η οποία, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ευθύνεται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, χρηματικούς εκβιασμούς, τοκογλυφία και διακίνηση ναρκωτικών.

Στην πρωτεύουσα της γειτονικής χώρας, στήθηκε μια χολιγουντιανή υπερπαραγωγή άνευ προηγουμένου κι εξέθεσε την Ρώμη και το κράτος του Ρέντσι, που κατηγορείται ανοιχτά πλέον ότι η μαφία δρα υπό την ανοχή και την πλήρη κάλυψή της.

 Η πόλη είχε γεμίσει με αφίσες του θανόντα ντυμένου στα λευκά σαν τον Πάπα, που έγραφαν ότι πέθανε ο «βασιλιάς της Ρώμης, τώρα είσαι έτοιμος να κατακτήσεις και τον ουρανό», στην τελευταία του κατοικία τον πήγε μια μαύρη άμαξα υπό τους ήχους του σάουντρακ της γνωστής ταινίας «Νονός», ενώ ένα ελικόπτερο έραινε από ψηλά την πομπή με λουλούδια!

Το φέρετρο μεταφέρθηκε στον ναό με πολυτελή άμαξα με άλογα και την ώρα που έμπαινε στην εκκλησία ένα ελικόπτερο πετούσε ροδοπέταλα και τριαντάφυλλα στον γύρω χώρο. Δεν έλειψε μουσική από το έργο ο Νονός, με τον Αλ Πατσίνο στον ρόλο του Ντον Βίτο Κορλεόνε.

Πρόκειται, ουσιαστικά, για μια νέα «μαφία», η οποία διατηρεί σχέσεις με την πανίσχυρη μαφία της Καλαβρίας, την Ντράγκετα, και της Νάπολης, την Καμόρρα.

Οι Καζαμόνικα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές έρευνες διαθέτουν περίπου τριάντα βίλες που χτίστηκαν αυθαίρετα στην ιταλική πρωτεύουσα και ευθύνονται για χρηματικούς εκβιασμούς σε βάρος μεγάλου αριθμού εμπόρων. Οι Καζαμόνικα εγκαταστάθηκαν στην Αιώνια Πόλη κατά την δεκαετία του εβδομήντα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα