Thumbnail

 

Η δημοσιονομική αξιοπιστία του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, θα βρεθεί την Παρασκευή στην πρώτη γραμμή, αφού αναμένεται να ανακοινώσει τον σκληρότερο προϋπολογισμό για τη χώρα, τα τελευταία 30 χρόνια. 
 
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό που θα υποβληθεί την Παρασκευή, αναμένεται να συγκεντρωθούν 10 δισ. ευρώ από προβλεπόμενα νέα έσοδα, τα οποία θα προέλθουν από επιπλέον φόρους, κυρίως στα υψηλά εισοδήματα και άλλα 10 δισ. ευρώ είτε από αυξήσεις στους εταιρικούς φόρους είτε από περικοπές στις υφιστάμενες φορολογικές ελαφρύνσεις.  
 
Επιπλέον 10 δισ.  ευρώ θα προέλθουν από τη μείωση στις κεντρικές κρατικές δαπάνες, συνεχίζοντας την πολιτική της αντικατάστασης μόνο ενός δημοσίου υπαλλήλου για κάθε δύο που συνταξιοδοτούνται.  
 
Τα ίδια και στην Ισπανία  οπου ο Ραχόι ανακοίνωσε χθές σκληρά μέτρα λιτότητας
 
Με βάση τον προϋπολογισμό, η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι ευελπιστεί να εισπράξει 15 δισ. ευρώ από την αύξηση του ΦΠΑ και άλλων φόρων ενώ αναμένει να εξοικονομήσει άλλα επτά δισ. ευρώ από τις περικοπές στα κονδύλια για τις Αυτόνομες Περιφέρειες, οι οποίες διαχειρίζονται μόνες τους τις δαπάνες για Υγεία και Παιδεία.
 
Οι δαπάνες των υπουργείων θα περικοπούν κατά 12% κατά μέσον όρο, με τις μεγαλύτερες μειώσεις να προβλέπονται για τον Πολιτισμό στο 30%, όπως γράφει η εφημερίδα Ελ Παΐς.
 
Ο νέος προϋπολογισμός εισάγει ένα νέο φόρο για τα κέρδη από τα κρατικά λαχεία που θα φθάνει το 20% για τα ποσά άνω των 2.500 ευρώ και υπολογίζεται πως θα αποφέρει 824 εκατ. ευρώ στα δημόσια ταμεία.
 
Ένα άλλο μέτρο που εμπεριέχεται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού είναι η άρση των φορολογικών μειώσεων για τις αποσβέσεις στις μεγάλες επιχειρήσεις, που αναμένεται να αποδώσει 2,371 δισ. ευρώ.
 
Όσον αφορά στον φόρο για τα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία, που θα επανέλθει το 2013, αναμένεται να αποδώσει 700 εκατ. ευρώ.
 
Οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα για τρίτο συνεχόμενο έτος, όπως τονίζουν συνδικαλιστικές πηγές, ωστόσο η κυβέρνηση ευελπιστεί σε αναπροσαρμογή των συντάξεων βάσει του πληθωρισμού παρά το μεγάλο κόστος που αυτό συνεπάγεται (3,5 με 4,5 δισ. ευρώ), σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.
 
ρεπορτάζ: alfavita

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ντέιβιντ Κόπερφιλντ
Ντέιβιντ Κόπερφιλντ: «Βροχή» οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση σε ανήλικες
Τουλάχιστον 16 γυναίκες έχουν κατηγορήσει τον Ντέιβιντ Κόπερφιλντ για σεξουαλική παρενόχληση
Ντέιβιντ Κόπερφιλντ: «Βροχή» οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση σε ανήλικες