Thumbnail
Ελλάδα

Παιδιά που οι γονείς τους δεν μπορούν να τα αναθρέψουν. Παιδιά που δεν βρήκαν άλλη στέγη από τα ιδρύματα που τα περιθάλπουν και τα μεγαλώνουν. Πίσω από την μεγάλη εικόνα της οικονομικής κρίσης, παίζονται τα μικρά, αλλά σημαντικά, δράματα.

Το βρετανικό Sky News ενδιαφέρθηκε γι αυτή την κρυμμένη πτυχή της κρίσης στην Ελλάδα και έστρεψε την προσοχή του στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και στον πρόεδρο Κώστα Γιαννόπουλο, ο οποίος υφίσταται με τη σειρά του τα επίχειρα της οικονομικής δυσπραγίας.

Δεν χρειάζονται άλλοι πρόλογοι, καθώς το σήμα κινδύνου που εκπέμπει είναι άμεσο: «Τα σπίτια που διατηρούμε για τα εγκαταλελειμμένα παιδιά ενδέχεται να κλείσουν σε λίγους μήνες. Οι άνθρωποι και οι εταιρείες που μας πρόσφεραν βοήθεια δεν μπορούν να αντέξουν άλλο οικονομικά και να δώσουν κάποια χρήματα και για φιλανθρωπίες. Δεν θα τολμούσα ποτέ να το πιστέψω ότι θα συνέβαινε αυτό το πράγμα. Θα προσπαθήσουμε σκληρά για να πείσουμε ανθρώπους στην Ελλάδα και το εξωτερικό να συνεχίσουν τις δωρεές. Θα είναι καταστροφικό για τα 380 παιδιά που περιμένουν από εμάς να τα βοηθήσουμε να συνεχίσουν τη ζωή τους. Δεν γίνεται να τα εγκαταλείψουμε για δεύτερη φορά», αναφέρει.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» διατηρεί 11 σπίτια στην Αθήνα, μια 24ωρη γραμμή υποστήριξης και κινητή ιατρική μονάδα. Αυτή τη στιγμή έχει υπό την επίβλεψή του 350 παιδιά. Κάποια από αυτά ανήκαν σε γονείς που δεν μπορούσαν να τους προσφέρουν τροφή και στέγη και αναγκάστηκαν να τα δώσουν στο ίδρυμα. Άλλοι, λόγω του εθισμού τους στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά, είναι ανίκανοι να αναθρέψουν παιδιά. Ο Βρετανός δημοσιογράφος ακούει για μια πολύ πρόσφατη περίπτωση (νωρίτερα μέσα στο μήνα) όπου ένας πατέρας αυτοκτόνησε αφήνοντας ορφανά τρία μικρά παιδιά.

Το μαιευτήριο «Έλενα» είναι ανάμεσα στα τρία κρατικά που υποδέχονται εγκαταλελειμμένα μωρά. Όμως, όσο και αν η φροντίδα είναι υψηλής στάθμης, μόλις τα μωρά γίνουν έξι μηνών πηγαίνουν σε διάφορα ιδρύματα. Εκτός και αν εμφανιστούν οι γονείς τους και τα πάρουν. Ένας υπεύθυνος του νοσοκομείου λέει στο Sky News: «Το πρόβλημα έχει μεγαλώσει. Πολλές γυναίκες γεννούν και στη συνέχεια φεύγουν από το νοσοκομείο αφήνοντας τα παιδιά τους σε εμάς. Ένας λόγος είναι πως κάποιες πιστεύουν ότι δεν μπορούν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους ή μπορεί να είναι πρόσφυγες. Χρησιμοποιούν τη χώρα ως γέφυρα για να περάσουν σε μια άλλη χώρα. Έτσι, αφού γεννήσουν, αφήνουν τα παιδιά τους και φεύγουν».

Το άρθρο αναφέρει πως αυτά τα παιδιά είναι το ανθρώπινο αποτύπωμα της οικονομικής κρίσης. Τα παιδιά της Ελλάδας που δεν τα θέλει κανείς. Εγκαταλελειμμένα λόγω της κρίσης που ξεκίνησε πριν αυτά γεννηθούν.

juniorsclub.gr via nostimonimar.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 47.000 υποψήφιους ως 21/5 με τις λύσεις

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 21/05

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

PARASTATIDIS
Παραστατίδης: «Καταλήξαμε να γίνονται τα υφιστάμενα κολλέγια πανεπιστήμια»
Στέφανος Παραστατίδης: «Όχι άλλες παλινωδίες στην Ανώτατη Εκπαίδευση – Ώρα για Εθνική Στρατηγική με Όραμα, Σχέδιο και Συνέπεια»
Παραστατίδης: «Καταλήξαμε να γίνονται τα υφιστάμενα κολλέγια πανεπιστήμια»
panellinies
Πανελλήνιες 2025: Νέα εγκύκλιος για τα μέτρα προστασίας των μαθητών από τον καύσωνα
Πανελλήνιες - Πανελλαδικές 2025: Τα μέτρα προστασίας των μαθητών/μαθητριών από τον καύσωνα - Τι αναφέρει για τα δημοτικά σχολεία
Πανελλήνιες 2025: Νέα εγκύκλιος για τα μέτρα προστασίας των μαθητών από τον καύσωνα
panteio
Πάντειο Πανεπιστήμιο: Ημερίδα «Όταν κυβερνούν οι αριθμοί: Εργασία, Δίκαιο, Δημοκρατία»
Tην Τετάρτη 28 Μαΐου 2025 η ημερίδα προς τιμήν του Alain Supiot: «Όταν κυβερνούν οι αριθμοί: Εργασία, Δίκαιο, Δημοκρατία»
Πάντειο Πανεπιστήμιο: Ημερίδα «Όταν κυβερνούν οι αριθμοί: Εργασία, Δίκαιο, Δημοκρατία»