Thumbnail
Κινητοποίηση συνδικάτου ΟΤΑ Αττικης

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποίησε το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, προκειμένου να δοθούν άμεσες απαντήσεις σχετικά με τα οξυμένα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στους δήμους. Παρά το γεγονός ότι το υπουργείο γνώριζε τα προβλήματα που υπάρχουν από χτες, ότι στον Ασπρόπυργο οι παιδικοί σταθμοί είναι κλειστοί, ότι στην Αγία Παρασκευή υπάρχει πρόβλημα με τη τροφοδοσία, ότι υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι επί δύο και τρεις μήνες σε μια σειρά δήμων, οι εκπρόσωποι του προσπάθησαν να κλείσουν ραντεβού με το Συνδικάτο για την άλλη Πέμπτη.

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής κατήγγειλε τη στάση του υπουργού και απαίτησε να μην κλείσει καμία κοινωνική δομή, όπως οι παιδικοί σταθμοί, να έχουν επάρκεια σε τροφή ώστε κανένα παιδί να μη μείνει νηστικό και διψασμένο. Απαίτησε να δεσμευτεί ότι θα καταβληθούν κανονικά και στην ολότητά τους οι μισθοί.

Κατά τη συνάντηση με την διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του υπουργού, η διευθύντρια δεν δεσμεύτηκε για τίποτα, ούτε για το πότε θα ανοίξουν οι παιδικοί σταθμοί αλλά ούτε και αν θα καταβληθεί κανονικά η μισθοδοσία. Ενώ όσον αφορά ειδικά τους παιδικούς σταθμούς, προσπάθησε να πετάξει το μπαλάκι στους δημάρχους, η πλειοψηφία των οποίων αποτελούσε το μακρύ χέρι των κυβερνήσεων, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Αττικής σημειώνει:

«Καλούμε τους συνάδελφους να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα, να μην επιτρέψουν να κλείσει κανένας παιδικός σταθμός και γενικότερα καμία κοινωνική δομή, να μην επιτρέψουν να μην μείνει κανένα παιδί χωρίς νερό και φαΐ, να μην αφήσουν να περάσει ο φόβος, η παραίτηση, κάτω από το βάρος των δυσκολιών, να ξεσηκωθούν, να καταγγείλουν τις Διοικήσεις των Δήμων που δεν θα καταβάλουν τη μισθοδοσία τους κανονικά».

902.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μάθε τι σημαίνει το όνομά σου στα αρχαία ελληνικά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

xylodarmos
Κακοποίησαν τις συζύγους τους: Δύο συλλήψεις – Ο ένας την έριξε στο έδαφος και ο άλλος τη χτύπησε
Δύο άνδρες επιτέθηκαν στις συζύγους τους και συνελήφθησαν
Κακοποίησαν τις συζύγους τους: Δύο συλλήψεις – Ο ένας την έριξε στο έδαφος και ο άλλος τη χτύπησε
tilekpaideusi
Έρευνα: Η τηλεκπαίδευση ενίσχυσε τις εκπαιδευτικές και μορφωτικές ανισότητες
Έρευνα ΚΕΜΕΤΕ για την τηλεκπαίδευση κατά την περίοδο της πανδημίας - Μορφωτικές ανισότητες και συνέπειες στα εργασιακά δικαιώματα»
Έρευνα: Η τηλεκπαίδευση ενίσχυσε τις εκπαιδευτικές και μορφωτικές ανισότητες