Thumbnail
Δηλώσεις στο BBC

"Μια συμφωνία θα βρεθεί είτε ένα 'ναι' είτε ένα 'όχι' βγει από την κάλπη", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης σε συνέντευξη στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτο BBC News.

"Αν είναι 'ναι' , τότε θα είναι μια κακή συμφωνία, οι τράπεζες θα ανοίξουν με μια κακή συμφωνία. Αν επικρατήσει το 'όχι', θα έχουμε μια άλλη συμφωνία που θα είναι βιώσιμη. Κάτι στο είδος των προτάσεων που κάναμε αυτές τις τελευταίες ημέρες", πρόσθεσε.

Ο υπουργός Οικονομικών επέκρινε την πολιτική λιτότητας που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια και τις μακρές διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές.

"Έχουμε ένα πολύ κακό σύστημα διοίκησης στην Ευρώπη. Δεν είναι ο ορθός τρόπος διοίκησης μιας νομισματικής ένωσης. Είναι μια παρωδία. Μια κωμωδία λαθών εδώ και πέντε χρόνια", τόνισε. "Το πρόγραμμα που επέβαλαν στη χώρα αυτή και που θέλουν να συνεχίσουν να επιβάλλουν θα μείνει ως η μεγαλύτερη αποτυχία στην ιστορία της οικονομίας", υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Επίδομα θέρμανσης
Ανατροπή με το επίδομα θέρμανσης: Ποιοι θα πάρουν έξτρα 100 ευρώ
Έρχεται πρόσθετη ενίσχυση για τα ευάλωτα νοικοκυριά – Πότε πληρώνεται η δεύτερη δόση και ποια είναι η κρίσιμη προθεσμία για το myΘέρμανση
Ανατροπή με το επίδομα θέρμανσης: Ποιοι θα πάρουν έξτρα 100 ευρώ