Thumbnail
Μίζες, φακελάκια και offshore

Μίζες, φακελάκια και offshore, η καθημερινότητα πρώην διευθυντή του ΣΔΟΕ στη βόρεια Ελλάδα, που έστω και αργά μπήκε στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα Διαφθοράς Θεσσαλονίκης.

Εντολή για έρευνα στο υπουργείο Οικονομικών, μετά τη διαπίστωση ότι είχε περισσότερο από μισό εκατομμύριο ευρώ στους τραπεζικούς του λογαριασμούς, που δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά του.

Τη σχετική παραγγελία έστειλε χθες ο εισαγγελέας Εφετών αρμόδιος για θέματα διαφθοράς Αργύρης Δημόπουλος.

Σύμφωνα με καταγγελία που είχε φθάσει στο γραφείο του, ο εν λόγω διευθυντής του ΣΔΟΕ, όχι μόνο θησαύριζε για 13 ολόκληρα χρόνια, αλλά είχε στήσει και offshore εταιρία στην Κύπρο για να διοχετεύει τα παράνομα έσοδά του.

Ωστόσο, κάποια από αυτά βρέθηκαν σε τραπεζικούς του λογαριασμούς. Μετά την αρχική καταγγελία, ο εισαγγελέας Διαφθοράς παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση, στο πλαίσιο της οποίας ανοίχτηκαν οι λογαριασμοί του και... πιάστηκε κλέπτοντας οπώρας.

Είχε κατατεθειμένα συνολικά 550 χιλιάδες ευρώ, την προέλευση των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει, ενώ από τις κινήσεις των λογαριασμών προκύπτει ότι καθημερινά έμπαιναν χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από 2 χιλιάδες έως 15 χιλιάδες ευρώ!

Κατόπιν αυτών, ο κ. Δημόπουλος παρήγγειλε περαιτέρω έρευνα στους αδιάφθορους του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να επεκταθεί ο έλεγχος στους τραπεζικούς λογαριασμούς και συγγενικών του προσώπων, να διαπιστωθεί τι υποθέσεις χειρίστηκε αυτά τα 13 χρόνια που κατείχε τη θέση του περιφερειακού διευθυντή του ΣΔΟΕ και να εντοπιστεί η εταιρία offshore στην Κύπρο που φέρεται ότι είχε ιδρύσει για να ξεπλένει τις μίζες.

Εφόσον βέβαια όλα αυτά αληθεύουν, είναι εύλογο να αναρωτηθεί κανείς πώς και υπό ποιες συνθήκες ο άνθρωπος αυτός βρέθηκε στη θέση του διευθυντή του ΣΔΟΕ επί σειρά ετών και ποια η πολιτική διάσταση του πράγματος, διότι σαφώς επρόκειτο για πολιτική επιλογή...
 

Πηγή: Νίκος Φωτόπουλος - Εφημερίδα των Συντακτών

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αυτή την ελληνική λέξη μόνο ένας στους δέκα την λέει και την γράφει σωστά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/5

Ξεπεράστηκε κάθε όριο: Χιλιάδες παίρνουν online Proficiency σε 1 ημέρα ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ζωή
Νοσταλγώ το παρόν!
«Δεν το νοσταλγώ, γιατί όταν θα γίνει παρελθόν, θα αφορά νεότερη ηλικία μου και ως εκ τούτου από μόνο του θα έχει αυταξία»
Νοσταλγώ το παρόν!