Υπουργείο Πολιτισμού: 422 προσλήψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Κοινωνία 0

Ενώ 500 αστυνομικοί κρίθηκαν ακατάλληλοι, πάνω από 15.000 δεν έχουν περάσει ψυχολογικά τέστ

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Αστυνομία

Σε συνολικά 500 αστυνομικούς έχει αφαιρεθεί το όπλο επειδή δεν κατάφεραν να περάσουν τα ψυχολογικά τεστ της επιτροπής ψυχολόγων της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος" από το 2009, όταν άρχισε η εφαρμογή του νόμου 3169/2003, έχουν περάσει από το… ντιβάνι του ψυχολόγου 20.000 αστυνομικοί, εκ των οποίων ένας στους 40 κρίθηκε ακατάλληλος να φέρει όπλο. Αρμόδιος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι προτεραιότητα δόθηκε στην εξέταση των ομάδων «υψηλού κινδύνου», δηλαδή στους άνδρες που υπηρετούν στις μάχιμες υπηρεσίες, όπως τα ΜΑΤ, τα ΥΜΕΤ, τα ΕΚΑΜ και ομάδες Δέλτα, ΔΙ.ΑΣ. και Ζήτα.

Παρά τις προσπάθειες των ψυχολόγων της ΕΛ.ΑΣ. περισσότεροι από τους μισούς αστυνομικούς (30.000 άνδρες) δεν έχουν περάσει ποτέ από τις επιτροπές ψυχολόγων που βρίσκονται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. «Δυστυχώς υπάρχουν ένστολοι που κάνουν ένοπλες υπηρεσίες χωρίς να έχουν περάσει ποτέ από ψυχολόγο. Θεωρούμε, πάντως, ότι το ποσοστό ακαταλληλότητας οπλοφορίας θα είναι μικρότερο στους υπόλοιπους 30.000 αστυνομικούς που δεν έχουμε εξετάσει ακόμα, διότι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου», αναφέρει αστυνομική πηγή.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι στην Αττική, από το γραφείο έχουν περάσει 14.600 ένστολοι, εκ των οποίων οι 300 «κόπηκαν». Στη Θεσσαλονίκη από τις επιτροπές πέρασαν 6.500 αστυνομικοί, από τους οποίους 202 αντιμετώπιζαν ψυχολογικά προβλήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 72 από τους 202 άνδρες που «κόπηκαν» υπηρετούν στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα και μετέβησαν στη Θεσσαλονίκη για να εξεταστούν.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Άνω Λιόσια: Σε σοβαρή κατάσταση η διευθύντρια του 1ου Νηπιαγωγείου – Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μετά την επίθεση

Νέο πρόγραμμα ΔΥΠΑ: 8.000 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας για ανέργους ηλικίας άνω των 55 ετών

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία