Thumbnail
Παναγιώτης Λαφαζάνης

O υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης σε μια εκτεταμένη συνέντευξη του στο μεγαλύτερο τηλεοπτικό ρωσικό δίκτυο «Ρωσία-24», αναφέρει πως προωθείται εντατικά ένα σημαντικό και σοβαρό έργο για την Ελλάδα και τη Ρωσία.
 

Έτσι χαρακτήρισε τον Greek Stream κμετά την ολοκλήρωση των πρόσφατων συναντήσεών του Έλληνα υπουργού στη Ρωσία με τον Alexander Novak υπουργό Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τον Sergey Storchak αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας και τον Alexey Muller επικεφαλής της Gazprom.

Με τον ελληνικό αγωγό «μπαίνει ένας ακόμη σημαντικότατο λιθάρι στην ανάπτυξη των ελληνορωσικών σχέσεων, που είναι τόσο σημαντικές για την Ευρώπη, αλλά ιδιαιτέρως για την περιοχή της ΝΑ Ευρώπης», σημείωσε ο Παν. Λαφαζάνης.

Σύμφωνα με τον υπουργό ΠΑΠΕΝ το έργο θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία 20 χιλιάδων περίπου νέων θέσεων εργασίας στην Ελλάδα, πράγμα, που θα συμβάλει όχι μόνο στην οικονομική ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, από τις οποίες θα περάσει ο αγωγός, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας.  «Ο αγωγός θα προσφέρει μια εξαιρετικά σημαντική ώθηση στην ελληνική οικονομία, η οποία τώρα περνά δύσκολες στιγμές. Όλα αυτά θα είναι προς όφελος του ελληνικού λαού», δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο.

Όπως είπε, με τον ελληνικό αγωγό «μπαίνει ένας ακόμη σημαντικότατο λιθάρι στην ανάπτυξη των ελληνορωσικών σχέσεων, που είναι τόσο σημαντικές για την Ευρώπη, αλλά ιδιαιτέρως για την περιοχή της ΝΑ Ευρώπης». 

Το κόστος του αγωγού μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου, ο οποίος θα ξεκινήσει από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, θα φτάσει τα 2 δισ. δολάρια. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα