Thumbnail
Υπουργία και Φορείς

Ερχονται... προσλήψεις στο Δημόσιο καθώς το υπ. Εσωτερικών προχωρά σε επεξεργασία αιτημάτων από διάφορους φορείς προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες τους. Συνολικά έχουν ζητηθεί από υπουργεία και εποπτευόμενους φορείς 32.853 προσλήψεις και το υπουργείο θα προσπαθήσει μέσω των αιτημάτων αυτών να επαναφέρει από τη διαθεσιμότητα χιλιάδες εργαζόμενους.

Οπως αναφέρει η Ημερήσια που εστιάζει σε δημοσίευμα της εφημερίδας το Βήμα, με βάση τα αιτήματα που είχαν σταλεί έως το μεσημέρι της Παρασκευής στις αρμόδιες υπηρεσίες, θα εκδοθεί ως το τέλος Μαΐου πρόσκληση του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στην οποία έχει το δικαίωμα συμμετοχής για επιλογή νέας θέσης (αντί της επαναφοράς στην παλιά τους θέση) η πλειονότητα των 3.900 απολυμένων και «διαθέσιμων» οι οποίοι υπάγονται στις διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου περί αποκατάστασης αδικιών της πρότερης μνημονιακής περιόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί είναι: 2.600 του υπουργείου Εσωτερικών (κυρίως ΟΤΑ), 2.400 του υπουργείου Οικονομίας, 3.900 του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, 7.000 του υπουργείου Πολιτισμού, 126 του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, 400 του υπουργείου Δικαιοσύνης, 11 του υπουργείου Εξωτερικών, 1.400 του υπουργείου Οικονομικών, 1.100 του υπουργείου Εργασίας, 7.600 του υπουργείου Υγείας και 40 των Ανεξάρτητων Αρχών.

Οι περισσότεροι από τους 2.103 απολυμένους και τους 1.825 που ήταν σε διαθεσιμότητα θα μπορούν να δηλώσουν σε ποια θέση θα ήθελαν να τοποθετηθούν, μέσω της πρόσκλησης για πλήρωση θέσεων με εθελοντική κινητικότητα, ακόμη και αν έχουν καταθέσει ως τις 21 Μαΐου αίτηση επαναφοράς στην παλιά τους θέση.

Ο ακριβής αριθμός των θέσεων θα καθοριστεί σύντομα. Το ύψος της δαπάνης υπολογίζεται ότι δεν θα ξεπεράσει τα 22.832.000 ευρώ -θα χρειάζονταν 32.355.000 ευρώ για την αποκατάσταση των 3.900 εργαζομένων, αλλά ήδη καταβάλλονται 9.522.000 ευρώ για τη μισθοδοσία των 1.038 απολυμένων που επανήλθαν προσωρινά με δικαστικές αποφάσεις.

Η πρόσκληση θα καλεί τους ενδιαφερόμενους εντός προθεσμίας να καταθέσουν αιτήσεις σε θέσεις ανά κλάδο, κατηγορία, ειδικότητα, φορέα και, εφόσον απαιτούνται, πρόσθετα προσόντα. Με υπουργική απόφαση θα καθορισθεί η μοριοδότηση και η κατάταξη, κατά το πρότυπο των πινάκων του ΑΣΕΠ.

 

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στο Carrefour και κέρδισε 2.000 ευρώ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αυτά είναι τα ελληνικά επώνυμα που προέρχονται από αλβανικές λέξεις

Αλλαγές στο ωράριο εκπαιδευτικών από 1/9/2025: Ποιοι θα διδάσκουν λιγότερες ώρες

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ipourgeio_paideias
Σ.Δ.Ε.: Διορθωτική απόφαση για τη μοριοδότηση Συμβούλων Ψυχολόγων – Τι αλλάζει στα μόρια
Αλλαγή στη μοριοδότηση των Συμβούλων Ψυχολόγων στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) – Δείτε τι διορθώθηκε και πώς επηρεάζονται οι υποψήφιοι.
Σ.Δ.Ε.: Διορθωτική απόφαση για τη μοριοδότηση Συμβούλων Ψυχολόγων – Τι αλλάζει στα μόρια
βιασμός 14χρονης
Πειραιάς: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία δύο κατηγορουμένων για τον βιασμό 14χρονης
Βαρύτατες κατηγορίες για δύο ενήλικους – Αναζητούνται πληροφορίες για πιθανή εμπλοκή τους και σε άλλες υποθέσεις
Πειραιάς: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία δύο κατηγορουμένων για τον βιασμό 14χρονης
πυροσβέστης
Μεγάλη φωτιά στο Λάχι Λακωνίας – Ενεργοποίηση του 112 για προειδοποίηση στους κατοίκους
Μαίνεται η πυρκαγιά στο Λάχι Λακωνίας – Επιχειρούν 66 πυροσβέστες, 6 αεροσκάφη, 2 ελικόπτερα – Ενεργοποιήθηκε το 112 για προειδοποίηση στους κατοίκους
Μεγάλη φωτιά στο Λάχι Λακωνίας – Ενεργοποίηση του 112 για προειδοποίηση στους κατοίκους
ζαχαρακη
Σοφία Ζαχαράκη: Αλλαγές σε σχολικές άδειες, εγγραφές και φοίτηση στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση
Η νέα απόφαση αποτελεί επικαιροποίηση της προηγούμενης ρύθμισης του Σεπτεμβρίου 2024, ενισχύοντας το θεσμικό πλαίσιο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
Σοφία Ζαχαράκη: Αλλαγές σε σχολικές άδειες, εγγραφές και φοίτηση στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση