Thumbnail
Ο καθένας και η καθεμιά μπορεί να πιστεύει σε ό,τι θέλει.

Ο καθένας και η καθεμιά μπορεί να πιστεύει σε ό,τι θέλει. Στον Ιησού, στον Βούδα, στον Αλλάχ. Μπορεί και να μην πιστεύει. Το κράτος -όχι το αριστερό, απλά αυτό του Διαφωτισμού- δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με αυτό το ζήτημα.

Θα ήταν τρομερά αστείο, αν δεν ήταν εξαιρετικά σοβαρό. Και είναι εξαιρετικά σοβαρό όχι γιατί ο κύριος Μιχελογιαννάκης είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε γιατί είναι γενικώς βουλευτής… αλλά γιατί είναι γιατρός.

Πρώτα δηλώνει: «στα 20 χρόνια της ενεργού ιατρικής την οποία εκτελώ, τη συμβολή τη θετική των λειψάνων την έχω δει και γι' αυτό ακριβώς δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση και την καύση των νεκρών, γιατί θέλω να υπάρχουν τα λείψανα - με την καύση δεν υπάρχουν» και στη συνέχεια ισχυρίζεται ότι το AIDS μπορεί να κολλήσει από το σάλιο.

Θα ήταν τρομερά αστείο, αν δεν ήταν εξαιρετικά σοβαρό. Και είναι εξαιρετικά σοβαρό γιατί ο κύριος Κουρουμπλής δεν είναι απλώς ένας βουλευτής. Είναι κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης, της πρώτης αριστερής κυβέρνησης σε όλη την Ευρώπη, και επιλέγει να συνοδεύσει τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» προκειμένου να τα προσκυνήσουν, λέει, οι ασθενείς.

Θα ήταν τρομερά αστείο, αν δεν ήταν εξαιρετικά σοβαρό. Στην Ελλάδα υπάρχει παράδοση σε τέτοια περιστατικά. Από το νερό του Καματερού στον Άγιο Παΐσιο και από τις εικόνες που κλαίνε σε αυτές που δακρύζουν. Και με όλα αυτά κάποιοι βγάζουν κέρδος, κάποιοι κερδίζουν τα λίγα λεπτά δημοσιότητας που τους αναλογούν. 

Για να το ξεκαθαρίσουμε: Ο καθένας και η καθεμιά μπορεί να πιστεύει σε ό,τι θέλει. Στον Ιησού, στον Βούδα, στον Αλλάχ. Μπορεί και να μην πιστεύει. Το κράτος -όχι το αριστερό, απλά αυτό του Διαφωτισμού   δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με αυτό το ζήτημα. Δεν μπορεί να σπαταλά έστω και ένα ευρώ για να αποτίσει τιμές αρχηγού κράτους, σε φωτιές, σανδάλια ή λείψανα. Κυρίως δεν μπορούν υπουργοί της κυβέρνησης να γίνονται πλασιέ της πίστης κανενός, προκειμένου να απομυζήσουν και την τελευταία ψήφο.

 ΠΗΓΗ: Θα ήταν αστείο αν δεν ήταν σοβαρό - left.gr

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αλλαγές στο ωράριο εκπαιδευτικών από 1/9/2025: Ποιοι θα διδάσκουν λιγότερες ώρες

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

proaulio_sxoleio
Τα δυσπρόσιτα σχολεία και η μοριοδότησή τους: Τι ισχύει για αναπληρωτές και μόνιμους
Ο νέος χάρτης μοριοδότησης και οι επιπτώσεις στις τοποθετήσεις και μεταθέσεις εκπαιδευτικών
Τα δυσπρόσιτα σχολεία και η μοριοδότησή τους: Τι ισχύει για αναπληρωτές και μόνιμους
Απεικονίσεις - ακτινογραφίες
Χάρτης του ανθρώπινου σώματος: Το μεγαλύτερο ιατρικό πείραμα αποκαλύπτει τα μυστικά της γήρανσης
Παγκόσμιο επιστημονικό άλμα: 100.000 πλήρεις σωματικές απεικονίσεις ανοίγουν νέους δρόμους στη μελέτη της γήρανσης και των ασθενειών
Χάρτης του ανθρώπινου σώματος: Το μεγαλύτερο ιατρικό πείραμα αποκαλύπτει τα μυστικά της γήρανσης
texniti_noimosini
Τεχνητή Νοημοσύνη: Οι 5 δεξιότητες που ενισχύουν την επαγγελματική ανθεκτικότητα
Καθώς η τεχνητή νοημοσύνη μεταμορφώνει την αγορά εργασίας, η καλλιέργεια συγκεκριμένων δεξιοτήτων μπορεί να αποτελέσει το «κλειδί» για επαγγελματική...
Τεχνητή Νοημοσύνη: Οι 5 δεξιότητες που ενισχύουν την επαγγελματική ανθεκτικότητα
Οδηγώντας στη βροχή
Νέο πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών αυτοκινήτων: Leasing με επιδότηση έως 18.000 ευρώ
Έρχεται κοινωνικό πρόγραμμα επιδότησης leasing ηλεκτρικών οχημάτων με δόσεις κάτω από 150€/μήνα- Ποιοι είναι δικαιούχοι, πώς λειτουργεί, τι καλύπτει
Νέο πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών αυτοκινήτων: Leasing με επιδότηση έως 18.000 ευρώ