Thumbnail
Κηρύγματα Ευρωδουλείας

«Μέσα στο κοινοβούλιο υπάρχουν δύο σημαίες  η ελληνική και η ευρωπαική γιατί η Ελλάδα εκχώρησε αρμοδιότητες  στην Ευρώπη.

Δεν έχει καμιά εξουσιοδότηση η κυβέρνηση να κατεβάσει την ευρωπαική σημαία». Τάδε έφη Κυριάκος Μητσοτάκης στοχεύοντας αφενός  μεν στο φτιασίδωμα του προφίλ του εν όψει και των εσωτερικών διεργασιών στη  ΝΔ. Κυρίως όμως τα παραπάνω  αποτελούν μια κραυγαλέα επίδειξη ευρωπαιοδουλείας.
     Στη συγκυρία των αλλεπάλληλων  ιμπεριαλιστικών εκβιασμών και τελεσιγράφων  ο Μητσοτάκης μας θυμίζει ότι στη Bουλή υπάρχει και η ευρωπαϊκή σημαία, κάτι που μόνο σε προτεκτορατοποίηση της χώρας  παραπέμπει. Πράγματι η αντιλαϊκή πολιτική των τελευταίων πέντε χρόνων εφαρμογής των μνημονίων υποδούλωσης έχει  βαθύνει την ξένη εξάρτηση. Οι ντόπιοι λακέδες δίνουν γη και ύδωρ στους ιμπεριαλιστές. Έχουν βαθύνει και την  απεμπόληση κάθε έννοιας εθνικής κυριαρχίας (εκχώρηση αρμοδιοτήτων τη λέει  ο Μητσοτάκης).
Ο Μητσοτάκης δίνει όρκους πίστης και πειθήνιες διαβεβαιώσεις στους δανειστές της ΕΕ και με ύφος χιλίων καρδιναλίων λογοκοπεί πως «δεν έχει εξουσιοδότηση η κυβέρνηση να κατεβάσει την ευρωπαϊκή σημαία». Με δυο λόγια ο μνημονιόδουλος βουλευτής της ΝΔ πλειοδοτεί υπέρ του νεοαποικιακού καθεστώτος μπανανίας, τα συμφέροντα του οποίου με περίσσιο ζήλο υπηρέτησε και ο ίδιος κατά τη θητεία του ως κυβερνητικό στέλεχος. Ο Μητσοτάκης  συνέχισε το φιλο-ΕΕ παραλήρημά του για να μην αφήσει κανένα περιθώριο παρερμηνειών. «Το ευρωπαϊκό κοστούμι έχει μέτρα και δεν ράβεται αλά κάρτ στου καθένα...το κοστούμι είναι στενό αυτό είναι το ευρωπαϊκό κοστούμι...έχει δικαιώματα και έχει και υποχρεώσεις».
Η ουσία είναι ότι στα τριάντα και πλέον χρόνια ευρωπαϊκής ένταξης το κοστούμι όλο και στενεύει για το λαό-καρατομούνται συνεχώς και τα πιο στοιχειώδη πολιτικά οικονομικά και κοινωνικά κεκτημένα. Αντιθέτως το ίδιο κοστούμι φαρδαίνει ολοένα και περισσότερο για τους ιμπεριαλιστές δανειστές που κανοναρχούν την ΕΕ.

 

Ο Γιώργος Σόφης είναι δημοτικός σύμβουλος Ηλιούπολης και μέλος της Κ.Ε. του Μ-Λ ΚΚΕ

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στο Carrefour και κέρδισε 200 ευρώ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μαθητυ
Μαθητεία ή εκμετάλλευση; τι κρύβει το κυβερνητικό σχέδιο και τι δείχνει η ευρωπαϊκή εμπειρία
«Στη Γερμανία, το περίφημο dual system (διπλό σύστημα) συνδυάζει σχολείο και μαθητεία στην επιχείρηση»
Μαθητεία ή εκμετάλλευση; τι κρύβει το κυβερνητικό σχέδιο και τι δείχνει η ευρωπαϊκή εμπειρία
louketo
Σχολεία «φαντάσματα» στη Στερεά Ελλάδα: 25 μονάδες κλείνουν λόγω έλλειψης μαθητών
10 Δημοτικά και 15 Νηπιαγωγεία δεν θα ανοίξουν το 2025-2026 – Η δημογραφική κρίση χτυπάει τα χωριά και απειλεί το μέλλον της εκπαίδευσης
Σχολεία «φαντάσματα» στη Στερεά Ελλάδα: 25 μονάδες κλείνουν λόγω έλλειψης μαθητών
εστια ζωγραφου εμπ
Εξώσεις και συρρίκνωση εστιών — Χιλιάδες φοιτητές σε κίνδυνο
Η αλλαγή κανονισμού και οι απορρίψεις αιτήσεων αφήνουν δεκάδες εστιακούς χωρίς στέγη — Κάλεσμα σε μαζική αντίδραση από τον Σύλλογο Εστιακών
Εξώσεις και συρρίκνωση εστιών — Χιλιάδες φοιτητές σε κίνδυνο
ψυγείο
Μικροβιακός κίνδυνος στο ψυγείο — τα 3 λάθη που το καταστρέφουν και πώς να τα αποφύγετε
Ένα καθαρό ψυγείο δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής: προστατεύει την υγεία σας και παρατείνει τη διάρκεια ζωής των τροφίμων.
Μικροβιακός κίνδυνος στο ψυγείο — τα 3 λάθη που το καταστρέφουν και πώς να τα αποφύγετε