Thumbnail
Σκληρή η στάση των "εταίρων"

Δείγμα του χάσματος του οποίου επικρατεί στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων  ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την πλευρά δανειστών, αποτελεί η δήλωση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Όπως αναφέρει με δήλωσή του σήμερα, δεν αναμένει μια συμφωνία στις τεχνικές διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα τον Απρίλιο, ενώ επισήμανε ότι οι συνομιλίες μπορεί να συνεχισθούν μέχρι τον επόμενο μήνα, και, άρα, μετά την προθεσμία της 30ης Απριλίου.

"Πρέπει να προχωρήσουμε τις τεχνικές συνομιλίες και να τις ολοκληρώσουμε περί τον Μάιο ή κάπου εκεί", δήλωσε ο Ντομπρόβσκις στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD, προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό όλες οι πλευρές, περιλαμβανομένης της Ελλάδας, να παραμείνουν προσηλωμένες στις δεσμεύσεις τους. "Οι συνομιλίες συνεχίζονται. Η πρόοδος δεν είναι ικανοποιητική", είπε.

Οι συνομιλίες διεξάγονται στο φόντο των ασφυκτικών οικονομικών πιέσεων που έχουν προκύψει εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας στη χώρα μας και με τη στάση των δανειστών να γίνεται διαρκώς και πιο απαιτητική ως προς τις αναδιαρθρώσεις. Χαρακτηριστικό είναι το κρίσιμο ραντεβού που αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα στο περιθώριο του έκτακτου EuroWorking Group ανάμεσα στη γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Οι δανειστές επιμένουν να αξιώνουν νέες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, ενώ μεγάλη διάσταση εντοπίζεται και σε ό,τι αφορά τον κατώτατο μισθό.

Μεγάλο επίσης παραμένει το χάσμα και σε ό,τι αφορά τον ΦΠΑ, με τις πιέσεις των δανειστών για αυξήσεις να παραμένουν αμείωτες, παρά το γεγονός πως έχουν περάσει τόσες μέρες εντατικών διαβουλεύσεων.

Όπως επισημαίνει και η Αυγή σήμερα στο κεντρικό της άρθρο «Η άρση των πολιτικών διαφορών, που έχουν εμφανιστεί στην έως τώρα διαπραγμάτευση και καταγράφηκαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του EuroWorking Group, με έναν αμοιβαία επωφελή συμβιβασμό αναδεικνύεται στη μόνη ρεαλιστική λύση για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη. Στην πραγματικότητα αυτό αποτελεί την πλέον "έντιμη" προσέγγιση για την τήρηση της συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου από όλες τις πλευρές. Τυχόν επικράτηση συντηρητικών κύκλων στην πλευρά των δανειστών, που εξωθούν τη διαπραγμάτευση στα άκρα με σκοπό να σύρουν την ελληνική κυβέρνηση στην αποδοχή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών του Μνημονίου, είναι όχι απλώς αδιέξοδες, αλλά και επικίνδυνες για την ίδια την Ευρωζώνη».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πρότυπα σχολεία, μαθητές, τάξη, σχολείο
Πρότυπα και Εκκλησιαστικά σχολεία: Θέματα και απαντήσεις γραπτής δοκιμασίας
Τα φετινά θέματα και οι απαντήσεις της γραπτής δοκιμασίας για Πρότυπα και Εκκλησιαστικά σχολεία
Πρότυπα και Εκκλησιαστικά σχολεία: Θέματα και απαντήσεις γραπτής δοκιμασίας