Thumbnail
Τι δηλώνουν κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης

Το σενάριο των εκλογών φαίνεται πως βρίσκεται στο επίκεντρο των δημοσιογραφικών κύκλων  τις τελευταίες ημέρες, υιοθετώντας τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία συγκεκριμένων οικονομικών και πολιτικών κέντρων αλλά και την αμφίσημες δηλώσεις ορισμένων στελεχών της κυβέρνησης. Ο Ιούνιος, όπως όλοι διαπιστώνουν, είναι ο μήνας ορόσημο όπου θα καθορίσει τις εξελίξεις, καθώς βρίσκεται στο τέρμα της 4μηνης παράτασης που έχει συμφωνηθεί ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους δανειστές.

Το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύει ότι οι πρόωρες εκλογές ή το δημοψήφισμα δεν είναι η πρώτη επιλογή του πρωθυπουργού. Ωστόσο, οι πλέον στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα αφήνουν διάπλατα ανοικτό το ενδεχόμενο.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Γιάννη Δραγασάκη στο κυριακάτικο ΒΗΜΑ, όπου σε σχετικό ερώτημα απάντησε ότι «στο πίσω μέρος του μυαλού μας, αυτές είναι δυνατότητες αναζήτησης διεξόδου, εφόσον διαπιστωθεί αδιέξοδο» προσθέτοντας όμως ότι «στόχος είναι η συμφωνία», αφήνοντας να εννοηθεί ότι την ευθύνη οποιασδήποτε άλλης επιλογής φέρει η άλλη πλευρά.

Λίγες ημέρες πριν ο Αλέκος Φλαμπουράρης, απαντώντας και πάλι σε ερώτηση, είχε αναφέρει ότι «σε περίπτωση αδιεξόδου, μπορεί και να σκεφθούμε το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος» ενώ στην ίδια συνέντευξη σημείωνε «πήραμε εντολές πριν από δύο μήνες, αυτές θα υλοποιούμε, δεν έχουμε ανάγκη από εκλογές».

Όπως και να’ χει πάντως η κυβέρνηση δύσκολα θα αποφύγει το κρίσιμο δίλλημα που θα προκύψει το επόμενο διάστημα μέσα από την ανάγκη επίλυσης ενός δύσκολου με βασικές παραμέτρους τη συμφωνία με τους ευρωπαίους χωρίς την «καταπάτηση» των κόκκινων ζωνών και την έλλειψη χρηματοδότησης.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αυτή την ελληνική λέξη μόνο ένας στους δέκα την λέει και την γράφει σωστά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/5

Ξεπεράστηκε κάθε όριο: Χιλιάδες παίρνουν online Proficiency σε 1 ημέρα ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα