Thumbnail
Δυνατότητα παράτασης για έναν ακόμη μήνα

Τη δυνατότητα παράταση για έναν ακόμη μήνα, δηλαδή μέχρι τις 27 Μαΐου, θα δοθεί στην προθεσμία για τη διαδικασία της «προκαταβολής» φόρου που αποτελεί τμήμα της ρύθμισης των 100 δόσεων, μετά από τροπολογία του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, η οποία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την ΕΡΤ.

 

Η συγκεκριμένη διαδικασία αρχικά ήταν προγραμματισμένο να τρέξει μέχρι τις 27 Απριλίου. Κατά τη διαδικασία αυτή, οι οφειλέτες θα μπορούσαν να πληρώσουν ό,τι θέλουν και να εξασφαλίσουν ισόποση διαγραφή προσαυξήσεων. Σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση των 100 δόσεων, η διαδικασία ούτως ή άλλως προβλεπόταν ότι μπορεί να παραταθεί μέχρι και τις 26 Ιουνίου.

Ολόκληρη η τροπολογία έχει ως εξής:

«Στο τέλος του άρθρου 15 του ν. 4321/2015 (Α' 32) προστίθενται νέα εδάφια:

Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών που εκδίδεται εντός μηνός από τη λήξη της ανωτέρω προθεσμίας, δύναται να παρατείνεται για χρονικό διάστημα μέχρι έναν μήνα η καταληκτική ημερομηνία εφάπαξ εξόφληση μέρους της βασικής οφειλής με τους όρους και τις προϋποθέσεις της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου. Η διάταξη του προηγούμενου εδαφίου ισχύει από 22.03.2015».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί η ώρα έχει 60 λεπτά: Η αρχαία απόφαση που «ρυθμίζει» ακόμη τη ζωή μας

Υπ. Παιδείας: Καταβολή αποζημίωσης σε εκπαιδευτικό μετά από 14 χρόνια. Ο λόγος

Σχολεία: Πέντε μέρες χωρίς μαθήματα μετά το Πάσχα - Το πρόγραμμα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βενζίνη
Γιατί το πλήρες γέμισμα στο ρεζερβουάρ μπορεί να κοστίζει περισσότερο απ’ όσο νομίζεις
Με τις τιμές των καυσίμων να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, κάθε συνήθεια που σχετίζεται με τον ανεφοδιασμό του αυτοκινήτου αποκτά ιδιαίτερη σημασία.
Γιατί το πλήρες γέμισμα στο ρεζερβουάρ μπορεί να κοστίζει περισσότερο απ’ όσο νομίζεις