Thumbnail
Tο ζητούμενο εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης είναι να σταματήσει αυτός ο τρόπος «βοήθειας»

“Το ζητούμενο εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης είναι να σταματήσει αυτός ο τρόπος «βοήθειας» και να μπούμε πλέον σε μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης”, επισήμανε ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στην Πρωινή εκπομπή του Mega.  

Χαρακτήρισε επίσης «σοβαρή» μια σκέψη για αναβολή στην καταβολή της δόσης του ΔΝΤ από την από τα Ελλάδα, αποσαφηνίζοντας ότι πρόκειται για προσωπική εκτίμηση και δεν επιβεβαιώνει ότι τέθηκε ένα τέτοιο θέμα από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη.

«Υπάρχει αυτή η δυνατότητα θεωρητικώς και νομίζω ότι θα ήταν απολύτως συμβατή μια τέτοια σκέψη και πρόταση. Άλλωστε θα έλεγα πως όταν αυτή η συζήτηση συνολικοποιηθεί, ξεφύγουμε δηλαδή από το εβδομάδα - εβδομάδα, 15ημερο - 15ημερο, μήνα - μήνα, κάποια στιγμή πρέπει να μιλήσουμε συνολικά για μια γενναία αναδιάρθρωση του χρέους που θα έχει και το στοιχείο του παγώματος και πολλών άλλων πραγμάτων» σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης.

«Εάν ήθελε το ΔΝΤ ή οποιοσδήποτε άλλος η σημερινή κυβέρνηση να υιοθετήσει νεοφιλελεύθερες απόψεις για τα ζητήματα της εργασίας ας πήγαινε αλλού. Ο ελληνικός λαός δεν έχει δώσει τέτοια εντολή. Τα ζητήματα αυτά έχουν ένα ιδεολογικό και ένα ταξικό πρόσημο, είναι τελείως καθαρό ότι σε αυτά τα θέματα εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω» σημείωσε ο υπουργός Εργασίας, υπογραμμίζοντας ότι «οι θεσμοί δεν υπαγορεύουν πολιτικές, οι θεσμοί δικαιολογείται να κάνουνε μια συζήτηση για να διαπιστώνουν κάθε φορά την δικιά μας ικανότητα να τους δώσουμε αυτά που τους χρωστάμε».

Γράψου στο Newsletter του Carrefour και κέρδισε δωροεπιταγές αξίας 2.000€

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

adonis-velopoulos
Ποιος πουλούσε τις ιδιόχειρες "επιστολές του Ιησού"; Ο συνομιλητής του Χριστού ή αυτός που τις πουλούσε για το μεροκάματο
Τηλεπωλήσεις ο ένας, τηλεπωλήσεις και ο άλλος. Πατριώτης ο ένας, πατριώτης και ο άλλος.
Ποιος πουλούσε τις ιδιόχειρες "επιστολές του Ιησού"; Ο συνομιλητής του Χριστού ή αυτός που τις πουλούσε για το μεροκάματο
ταξη
«Βρικόλακες» μιας αποτυχημένης εκπαίδευσης (Όταν ο δάσκαλος καλεί δυο γονείς για να τους μιλήσει εκτάκτως για τον γιο τους)
Ενας δάσκαλος καλεί δυο γονείς για να τους μιλήσει εκτάκτως για τον γιο τους, παιδί δημοτικού. Η ειλικρινής αυτή εκδήλωση ενδιαφέροντος στην...
«Βρικόλακες» μιας αποτυχημένης εκπαίδευσης (Όταν ο δάσκαλος καλεί δυο γονείς για να τους μιλήσει εκτάκτως για τον γιο τους)