Thumbnail
Ηχητικό

Στην ιδιότυπη δουλεμπορία που ανθεί στο νησί της Ρόδου αναφέρθηκε με δηλώσεις του στο Κόκκινο 96,9, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου Σάββας Χατζησάββας. «Υπάρχουν γραφεία που εκμεταλλεύονται την ανεργία και τον πόνο ανθρώπων κυρίως από πρώην ανατολικές χώρες και την ανάγκη ή την επιθυμία των εργοδοτών για φθηνό εργατικό δυναμικό και λειτουργούν ως ενδιάμεσοι».
 
Τα στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Χατζησάββας είναι ενδεικτικά και διαφωτιστικά για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, με ξενοδοχεία να απασχολούν σε συνθήκες «γαλέρας» εργαζόμενους που έρχονται ως σπουδαστές αλλά ο μέσος όρος ηλικίας τους, σύμφωνα με στοιχεία του Εργατικού Κέντρου υπερβαίνει τα 37 έτη.
 
Παράλληλα, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πάνο Σκουρλέτη, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, έθεσε το θέμα ζητώντας να τροποποιηθεί άμεσα η ΚΥΑ και να ισχύσει για τους σπουδαστές τουριστικών σχολών από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το καθεστώς που ισχύει για την πρακτική άσκησης των Ελλήνων σπουδαστών τουριστικών σχολών.
 

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στο Carrefour και κέρδισε 200 ευρώ

Πηγή: stokokkino.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

club-party.jpg
Σοκαριστικό περιστατικό- 19χρονη καταγγέλλει σεξουαλική επίθεση σε δημοφιλές night club της Αθήνας
Κεντρικό club της Αθήνας στο επίκεντρο καταγγελίας για απόπειρα βιασμού
Σοκαριστικό περιστατικό- 19χρονη καταγγέλλει σεξουαλική επίθεση σε δημοφιλές night club της Αθήνας