Thumbnail
Ο καιρός την Τετάρτη και την Πέμπτη

Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα Τετάρτη και από τα δυτικά, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Πιο αναλυτικά, βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα σημειωθούν σήμερα στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο μέχρι τις απογευματινές ώρες.

Πρόσκαιρα κατά τη διάρκεια της ημέρας και μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες είναι πιθανόν να σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την υπόλοιπη Στερεά και την Πελοπόννησο.

Την Πέμπτη ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κατά διαστήματα κυρίως από το απόγευμα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ την Παρασκευή ο καιρός θα γίνει σταδιακά άστατος, αλλά κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειώνονται κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα

Αττική
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Εξασθένηση των φαινόμενων από το βράδυ.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 που μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή εξασθένηση των φαινόμενων από το απόγευμα.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα από βόρειες διευθύνσεις με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με βροχές, τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή εξασθένηση των φαινόμενων από το απόγευμα και από τα δυτικά.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου. Σταδιακή εξασθένηση των φαινόμενων από το απόγευμα.
Άνεμοι: ανατολικοί Νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο 8 πιθανώς πρόσκαιρα 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινόμενων από το βράδυ.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιά 4 με 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: ανατολικοί Νοτιοανατολικοί 4 με 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: στα βόρεια ανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα ανατολικοί νοτιοανατολικοί με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κάνε εγγραφή στο newsletter στο Carrefour και κέρδισε 200€

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ntountouka
Εκπαιδευτικό «ηφαίστειο» στην Ελλάδα: Μαζικός ξεσηκωμός κατά των Πειραματικών Σχολείων
Γονείς και εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν «εν κρυπτώ» αποφάσεις, κατάργηση των σχολείων της γειτονιάς και κατηγοριοποίηση μαθητών
Εκπαιδευτικό «ηφαίστειο» στην Ελλάδα: Μαζικός ξεσηκωμός κατά των Πειραματικών Σχολείων
Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού: Το σύστημα αποκαλύπτει και πάλι το μίσος και τη διαβολή σε βάρος μου
Σε ανάρτησή της τόνισε ότι το σύστημα και ορισμένα μέσα ενημέρωσης επιχειρούν να την παρουσιάσουν γραφική και να την παραπλανήσουν, παρά τις δημόσιες...
Μαρία Καρυστιανού: Το σύστημα αποκαλύπτει και πάλι το μίσος και τη διαβολή σε βάρος μου
καραχα
Αιχμηρή κριτική Καραχάλιου κατά Καρυστιανού: Δημοφιλής είναι και η Μενεγάκη, γιατί να μην μπει στην πολιτική; (Βίντεο)
Τόνισε ότι η δημοφιλία δεν αρκεί για πολιτική επιτυχία, υπογραμμίζοντας πως η ηγεσία απαιτεί όρια, αυτοέλεγχο και συνεργασία
Αιχμηρή κριτική Καραχάλιου κατά Καρυστιανού: Δημοφιλής είναι και η Μενεγάκη, γιατί να μην μπει στην πολιτική; (Βίντεο)
Επίδομα παιδιού
Επίδομα παιδιού Α21: «Κλειδώνει» η πρόωρη πληρωμή – Πότε θα δείτε τα χρήματα στα ΑΤΜ
ΟΠΕΚΑ: Επίσημη επίσπευση για την 6η δόση του 2025 – Η ημερομηνία και η λίστα με τα 16 επιδόματα που πιστώνονται πριν τα Χριστούγεννα
Επίδομα παιδιού Α21: «Κλειδώνει» η πρόωρη πληρωμή – Πότε θα δείτε τα χρήματα στα ΑΤΜ