Thumbnail
Συνάντηση πανεπιστημιακών δασκάλων

Αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τη θλίψη μας που για άλλη μια φορά η κοινωνία μας θρηνεί ένα νέο άνθρωπο που φαίνεται να έπεσε θύμα εκφοβισμού και εξευτελισμών. Εκφράζουμε τη βαθιά λύπη μας στην οικογένεια του Βαγγέλη.

Μας θλίβει ο θάνατός του και μας εξοργίζει το γεγονός ότι στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας, μιας διαδικασίας που οφείλει να μορφώνει και να χειραφετεί, ένας νέος βρέθηκε αντιμέτωπος με την επίδειξη ισχύος, ανυπεράσπιστος από αυτούς που θα έπρεπε να τον προστατέψουν και να τον βοηθήσουν, αντιμέτωπος με το μέρος της κοινωνίας που ανέχεται να εκφοβίζονται τα παιδιά της.

Μας θλίβει και μας εξοργίζει ότι επικράτησε η έλλειψη σεβασμού του Άλλου, η προσβολή της προσωπικότητάς του, η παραβίαση στοιχειωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων και όχι η αντίσταση στον εκφοβισμό. Ο Βαγγέλης εκφοβίστηκε άγρια από κάποιους που προσπαθούν να αντλήσουν ισχύ υποτιμώντας αυτόν που κατασκευάζουν ως διαφορετικό ή αδύναμο.

Οι τραμπουκισμοί που οδήγησαν τον Βαγγέλη στο θάνατο, όπως και η σιωπηρή ανοχή από όσους γνώριζαν και δεν αντέδρασαν πριν φτάσουμε σε αυτό το τραγικό γεγονός, δεν είναι παρά η ακραία λογική συνέπεια της θεώρησης του ατομικισμού και της ανταγωνιστικότητας ως υπέρτατες αξίες στην κοινωνία μας, της αναγωγής της προσωπικής ανάδειξης ως υπέρτατο στόχο με κάθε κόστος, έστω και πατώντας επί πτωμάτων.

Η Συνάντηση Πανεπιστημιακών Δασκάλων με τη στάση της στο Πανεπιστήμιο αντιστέκεται σε αυτή τη λογική. Θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε και να παλεύουμε ενάντια στον εκφασισμό της κοινωνίας και να διδάσκουμε τον σεβασμό και την αξιοπρέπεια, να παλεύουμε για τη μόρφωση και τη γνώση που ενδυναμώνει χαρακτήρες και χειραφετεί.

Όλοι μαζί μπορούμε να αντισταθούμε στους εκφοβισμούς και να προστατεύσουμε τη δημοκρατία και τις αξίες της. Σε αυτή τη μάχη θα είμαστε ανυποχώρητα παρόντες.

17 Μαρτίου 2015

Συμπλήρωσε το newsletter της Carrefour και κέρδισε δωροεπιταγή 200€

 

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα