Thumbnail
Γράφει ο Πενίδης Δημήτρης

 

Και είμαστε οι καλύτεροι κριτές σε αυτά που κάποιοι άλλοι κάνουν σε κάποιους άλλους. Και δεν είμαστε ποτέ αυτοί «οι άλλοι» που κάνουν σε άλλους κάτι κακό…

Μιλώντας σήμερα με μαθητές μου, για το δυσάρεστο γεγονός που βάρυνε, ακόμα περισσότερο ίσως, την περιοχή εδώ γύρω από τα Γιάννενα, είπαν πως νιώθουν τουλάχιστον οργή για αυτό που συνέβη. Αυτό που συνέβη σε ένα νέο παιδί που δεν πείραξε κανέναν και δεν του άξιζε να σταματήσει τόσο σύντομα η διαδρομή του ανάμεσά μας.

Η Στεφανία είπε: «κι αυτό που συμβαίνει συχνά μέσα στην τάξη, είναι λεκτική βία και όσοι την ασκούν δεν ξέρουν πόσο μπορεί να σε πληγώνει εσένα που τη δέχεσαι και πρέπει σταματήσει»….και είπα έχεις δίκιο πρέπει να τη σταματήσουμε!!

Και η Νεφέλη είπε: «ας γίνει όλο αυτό η αφορμή, οι όποιοι υπαίτιοι να αλλάξουν και να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι»….και είπα μακάρι να αλλάξουμε όλοι!!

Είπα επιβάλλεται να μάθουμε ξανά πως πρέπει να ζητάμε και συγγνώμη και ο Βαγγέλης είπε «ναι δεν έχουμε μάθει να το κάνουμε είναι αλήθεια»….

Ο Ανδρέας είπε εύστοχα «ας ελπίσουμε πως δε θα πάει χαμένος ο χαμός του Βαγγέλη»….και είπα μακάρι………..!!

Γιατί αυτή η άθλια ελληνική κοινωνία θα πρέπει να ξυπνάει μόνο με πένθιμες καμπάνες κηδειών;; Κι αυτό το ξύπνημα θα διαρκέσει ή θα λειτουργήσει σαν ένας κακός ήχος για πρωινό ξύπνημα πριν το βραδινό ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΥΠΝΟ;;

Γιατί θα πρέπει να γράφουμε γράμματα σαν το δικό μου πάντα κατόπιν «εορτής»;

Γιατί δεν έχουμε μάθει να καταγγέλλουμε τα άσχημα πράγματα που ακούμε και βλέπουμε; Πόσες ζωές θα πρέπει να χαθούν για να μάθουμε ότι δεν είναι κουτσομπολιό το ενδιαφέρον για την ασφάλεια του δίπλα μας ακόμα κι αν αυτός δεν είναι κολλητός μας;;

Μαμά, Μπαμπά, Θεία, Θείε, σταμάτα να θεωρείς πως μπαίνεις στα οικογενειακά θέματα του γείτονα αν αυτός κακοποιεί τη σύζυγό του…!

Κυρία Γειτόνισσα, από την απέναντι πολυκατοικία,  Κύριε ΑΝΘΡΩΠΕ από τη δίπλα γειτονιά….εσύ παραδίπλα….σταμάτα να ακούς τα κλάματα του μικρού παιδιού που το χτυπάν κάθε τόσο κι ενδιαφέρσου…. Κάνε ένα τηλεφώνημα σε κάποια αρμόδια υπηρεσία και δράσε….ΜΗ ΜΕΝΕΤΕ αμέτοχοι!!

Εσείς εκεί φίλοι Μαθητές μην γυρίζετε την πλάτη σαν να μην είδατε, μη κλείνετε τα αυτιά σας ενώ ακούσατε. Ο δικός σας συμμαθητής «Βαγγέλης» μπορεί να έχει το δικό σας χέρι ανάγκη για να πάρει δύναμη και να μη νιώθει μόνος! Δείξτε του ότι όντως δεν είναι μόνος και μπορεί να πάρει δύναμη από τη δική σας δύναμη.

Κάποτε μπορεί να σας χρειάστηκα κι εγώ κι αισθάνθηκα πως δεν ήσασταν εκεί. Απλώς μπορεί να ήμουν πιο τυχερός βρίσκοντας μόνος μου την άκρη. Όπως θα ήθελα να μου τραβήξετε το αυτί όταν με ακούσατε να κάνω τα ίδια σε άλλους σαν «εμένα».

Κάποιος μπορεί να σας έχει πραγματική ανάγκη και να μην μπορεί να σας το πει γιατί απλώς φοβάται. Μην τον τρομοκρατείτε και με τη δική σας απουσία…. Γιατί και η μοναξιά φοβίζει…

Για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

και κάθε Βαγγέλη που τόσο λίγο γνωρίσαμε όλοι μας.

Με ειλικρινή θλίψη

Πενίδης Δημήτρης

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πορεία
Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου: Όλες/οι στη συγκέντρωση στην πλατεία Πυθαγόρα στις 21 Μαΐου
Συμμετοχή στην απεργία της 21ης Μαΐου ζητά ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου
Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου: Όλες/οι στη συγκέντρωση στην πλατεία Πυθαγόρα στις 21 Μαΐου
paidia_kids_kataskinoseis_aiora.jpg
Πρόσκληση συμμετοχής σε κατασκηνώσεις για παιδιά εκπαιδευτικών–μελών της ΔΟΕ
Η ΔΟΕ ενημερώνει για τις κατασκηνώσεις παιδιών που θα πραγματοποιηθούν τη θερινή περίοδο 2024
Πρόσκληση συμμετοχής σε κατασκηνώσεις για παιδιά εκπαιδευτικών–μελών της ΔΟΕ