Thumbnail
Τέλος στην προσωποκράτηση για χρέη έως 50.000 ευρώ

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος θα κατατεθεί στη Βουλή το πρώτο από τα φορολογικά νομοσχέδια που έρθουν το επόμενο διάστημα προς ψήφιση και θα αφορά κυρίως στη νέα ρύθμιση χρεών σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Βήματος», καταργείται η προσαύξηση 10%, 20% ή 30% που επιβαρύνει την αρχική οφειλή αν καθυστερήσει κάποιος να πληρώσει την 2 μήνες, 1 χρόνο ή 2 έτη αντίστοιχα. Πλέον όλα τα ληξιπρόθεσμα χρέη θα επιβαρύνονται μόνο με ετήσιο επιτόκιο 8,75% και όχι με επιπλέον προσαυξήσεις.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεκαπλασιάζεται το ποσό πάνω από το οποίο θα γίνεται προσωποκράτηση για χρέη προς το Δημόσιο. Σήμερα για οφειλή άνω των 5.000 ευρώ το υπουργείο Οικονομικών μπορεί να προχωρήσει σε προσωποκράτηση, ενώ με τις αλλαγές που προωθούνται το όριο αυτό εξετάζεται να ανέβει στις 50.000 ευρώ.

Στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης η αναπληρώτρια  Υπουργός  Οικονομικών  κυρία Νάντια  Βαλαβάνη,  ο Αναπληρωτής  Υπουργός Οικονομικών κύριος Δημήτρης Μάρδας και ο Αναπληρωτής Υπουργός  Κοινωνικών Ασφαλίσεων κύριος Δημήτρης Στρατούλης θα δώσουν συνέντευξη τύπου με θέμα:  "Νέες ρυθμίσεις, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και συναφή θέματα".

Με το νομοσχέδιο αυτό θα δοθεί μία τελευταία ευκαιρία σε 3.500.000 οφειλέτες να ρυθμίσουν τα υπέρογκα χρέη τους χωρίς περιορισμούς και αστερίσκους σε έως 100 δόσεις. Επίσης, θα "παγώσει" η λήψη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης για οφειλέτες ενώ θα ορισθούν νέες αρμοδιότητες για το ΣΔΟΕ και τα ελεγκτικά κέντρα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα