Thumbnail
Κοντά στο έγγραφο Μοσκοβισί

Να φέρει ξανά στο τραπέζι του διαλόγου εταίρους και δανειστές, μετά το προχθεσινό ναυάγιο στο Eurogroup και το τελεσίγραφο των Βρυξελλών, θα επιχειρήσει σήμερα η κυβέρνηση με την κατάθεση αιτήματος για εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα το ελληνικό αίτημα για επέκταση της δανειακής σύμβασης θα διαχωρίζεται σαφώς από το πρόγραμμα – μνημόνιο, με δεδομένο ότι η ελληνική πλευρά αποκλείεται να ζητήσει παράταση του τρέχοντος προγράμματος-μνημονίου και δεν δέχεται τελεσίγραφα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, το αιτιολογικό που θα συνοδεύει το αίτημα της παράτασης θα βασίζεται στις κατευθύνσεις του λεγόμενου «εγγράφου Μοσκοβισί».

Επί της ουσίας η ελληνική πλευρά επιχειρεί αφενός την επανέναρξη των συζητήσεων αφετέρου μια νίκη στην επικοινωνιακή σκακέρια κάνοντας αυτή την πρώτη κίνηση -αφού η πλευρά των εταίρων-δανειστών είχε δηλώσει από προχθές ότι η πρωτοβουλία βρίσκεται στη μεριά της Αθήνας- προσδοκώντας να μεταφέρει την πίεση κυρίως στους Β. Σόιμπλε και Γ. Ντέισελμπλουμ.

Όπως αναφέρει η naftemporiki.gr σύμφωνα  με κυβερνητικό βουλευτή η κίνηση της κυβέρνησης να ζητήσει παράταση της δανειακής σύμβασης -μένει να δούμε εντός ποιου πλαισίου και υπό ποιες προϋποθέσεις-δεσμεύσεις- «δεν έχει πολλές ελπίδες να γίνει αποδεκτή από τους εταίρους-δανειστές, από μόνη της αλλά είναι μια καλή πρώτη μαγιά για να φτάσουμε σε μία κοινή συμφωνία».  

Αρνητικό το Βερολίνο.

«Πρέπει να δούμε κάτι συγκεκριμένο, βιώσιμο, δεσμευτικό. Αυτό δεν το είχαμε την περασμένη Τετάρτη, δεν το είχαμε χθες, δεν το είχαμε ούτε στις τεχνικές διαπραγματεύσεις του περασμένου Σαββατοκύριακου με τους τρεις θεσμούς που πάντα αποκαλούσαμε τρόικα. Πρέπει να είναι κάτι αξιόπιστο, βιώσιμο, αλλιώς δεν έχει νόημα. Δεν έχω πάρει κάτι τέτοιο, όχι», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πρότυπα σχολεία, μαθητές, τάξη, σχολείο
Πρότυπα και Εκκλησιαστικά σχολεία: Θέματα και απαντήσεις γραπτής δοκιμασίας
Τα φετινά θέματα και οι απαντήσεις της γραπτής δοκιμασίας για Πρότυπα και Εκκλησιαστικά σχολεία
Πρότυπα και Εκκλησιαστικά σχολεία: Θέματα και απαντήσεις γραπτής δοκιμασίας