Κοινωνία

Συγκέντρωση στο υπ. Υγείας από την Επιτροπή Αγώνα Άνεργων Πρακτικάριων Υγειονομικών

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας διοργανώνει την Πέμπτη 4/02 στις 4 το απόγευμα η Επιτροπή Αγώνα Άνεργων Πρακτικάριων Υγειονομικών.

Διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του 1ου Voucher Υγείας καθώς επίσης την τακτική μηνιαία πληρωμή τους, πλήρη ασφάλιση και αναγνώριση ως προϋπηρεσία της συμμετοχής τους στα προγράμματα κατάρτισης. Επίσης, να γίνει προκήρυξη για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά στις δημόσιες μονάδες Υγείας και το ΕΚΑΒ.

Σε ανακοίνωσή τους μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Φτάνει πια η κοροϊδία! Δεν ανεχόμαστε να δουλεύουμε τόσο καιρό απλήρωτοι και ανασφάλιστοι, μπαλώνοντας τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν στα Νοσοκομεία.

Η δέσμευση των εκπροσώπων του υπουργείου Υγείας ότι θα είχαμε πληρωθεί στις 31 Γενάρη αποδείχτηκε ψεύτικη, ρίχνουν την ευθύνη για την πληρωμή μας από το ένα υπουργείο στο άλλο.

(...) Καλούμε όλα τα Σωματεία των Νοσοκομείων και τους συναδέλφους μας υγειονομικούς να στηρίξουν τον αγώνα μας, ώστε κανένας εργαζόμενος να μην είναι απλήρωτος, άνεργος. Ξέρουμε ότι κανένας δεν μπορεί μόνος του να αντιμετωπίσει τη φτώχεια και την ανεργία. Κυβερνήσεις, Ευρωπαϊκή Ένωση και επιχειρηματίες αξιοποιούν την ανεργία για να μας εκβιάζουν. Για γίνουν ακόμα φθηνότεροι οι εργαζόμενοι και εμείς οι άνεργοι να "ξεροσταλιάζουμε" πότε θα βγει ένα voucher ή μια σύμβαση για λίγους μήνες δουλειάς.

Δεν δεχόμαστε να ζούμε στην ανεργία ή να περιμένουμε τα ψίχουλα των προγραμμάτων κατάρτισης ή να μας αναγκάσουν να μεταναστεύσουμε, την ίδια στιγμή που στις δημόσιες και ιδιωτικές μονάδες Υγείας (νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, προνοιακά ιδρύματα, ιατρεία του ΠΕΔΥ κλπ.) υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις προσωπικού».

Πηγή: 902.gr

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία