Thumbnail
 Του  Γιάννη Αργυρού

Τις τελευταίες πολλές μέρες παρατηρούμε ένα κρεσέντο κινδυνολογίας εκ μέρους της κυβερνητικής παράταξης και πολλών μέσων ενημέρωσης, άνευ οποιουδήποτε προηγουμένου από τη μεταπολίτευση και μετά, με στόχο το ΣΥΡΙΖΑ.  Αν και δεν είμαι ή θα γίνω ψηφοφόρος του κόμματος αυτού, μου προκάλεσε τεράστια έκπληξη το πόσες πολλές πλευρές και πόσο έντονα το δαιμονοποιούν . Μύγα τους τσίμπησε όλους αυτούς και αγχώθηκαν μέχρι υστερίας  για την πορεία της χώρας ενώ μέχρι τώρα έλεγχαν τόσο καλά την αγωνία τους;

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία πρόθεση και δυνατότητα να αλλάξει το status quo της χώρας δηλαδή τις παραγωγικές δομές, τη διανομή του πλούτου και πολύ περισσότερο  τις σχέσεις μας  με τον έξω κόσμο.  Διότι κάτι τέτοιο χρειάζεται ακριβέστατο σχέδιο (μάλλον λείπει), αποφασιστικότητα και καρτερία, επιπέδου πολεμικής αναμέτρησης, από το μεγαλύτερο  μέρους του λαού (αρετές που σπάνια θα βρει κάποιος ακόμα και σε υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ) και βαθειά στερεωμένες παραγωγικές δομές της χώρας ώστε αυτή να αντέξει και σε συνθήκες σχετικού εξωτερικού αποκλεισμού και σχετικής εσωτερικής αναρχίας (εδώ γελάμε).

Αυτό το γνωρίζουν απολύτως και στο ΣΥΡΙΖΑ, που φαντάζομαι ότι προετοιμάζουν  τις σχετικές μεσοβέζικες πολιτικές,  ώστε ούτε να ξεφτιλιστούν ούτε όμως και να ριψοκινδυνεύσουν, αλλά και στον κυβερνητικό συνασπισμό διότι και εκεί υπάρχουν πολλά στελέχη με πείρα και κοινή λογική ώστε να το καταλάβουν.

Θα συνέφερε μάλιστα  την συγκυβέρνηση να αφήσει το ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κυβέρνηση, να φάει τα μούτρα του στην αδιαλλαξία των δανειστών, να διατηρήσει υποχρεωτικά την ίδια πολιτική με την νυν κυβέρνηση, να αποδειχθεί  ότι  ο ΣΥΡΙΖΑ λαΐκιζε και να επανέλθει ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ως σωτήρες. Αυτό μάλιστα δεν περικλείει κανένα ρίσκο για τη χώρα αφού πολύ γρήγορα θα υποταχθούμε στις απαιτήσεις των δανειστών και  μάλιστα ακόμη περισσότερο αφού  θα υπάρχει πολύ μικρή αντιπολίτευση πλέον.

Στο αρχικό ερώτημα λοιπόν εγώ δύο μόνο απαντήσεις μπορώ να δώσω:

α) Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στοιχεία και πρόθεση να κινηθεί δικαστικά εναντίον συγκεκριμένων προσώπων, πολύ ισχυρών, ώστε να μπορούν να διαμορφώνουν την κυβερνητική πολιτική και πολύ μπλεγμένων, ώστε να κινδυνεύουν σοβαρά να τιμωρηθούν.

β) Υπάρχει πολύ συγκεκριμένο σχέδιο, για ξεπούλημα πολύ συγκεκριμένων περιουσιακών στοιχείων του κράτους, με πολύ συγκεκριμένους υποψήφιους αγοραστές οι οποίοι έχουν αρκετή ισχύ για να μεταβάλουν την κυβερνητική πολιτική προς το συμφέρον τους.

Με γνώση των παραπάνω ας ψηφίσουμε ό,τι θέλουμε χωρίς κανένα φόβο και ας πείσουμε και όσους φοβούνται ότι απλώς έχουν μπερδευτεί για το τι πραγματικά θα έπρεπε να φοβούνται.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ: Εάν πήρες ΚΑΥΑΣ κλείδωσε το επίδομα εδώ με ένα κλικ στο ΕΚΕΚ

Αυτά είναι τα ελληνικά επώνυμα που προέρχονται από αλβανικές λέξεις

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

παραλία Γλύφας Ηλεία
Οι ωραιότερες παραλίες της Ηλείας: Ένας καλοκαιρινός οδηγός για αμμουδιές με θέα το Ιόνιο
Η Ηλεία είναι ο προορισμός που συνδυάζει τη φυσική ομορφιά με την προσβασιμότητα και την αυθεντικότητα. Αν αναζητάτε παραλίες με χαρακτήρα και...
Οι ωραιότερες παραλίες της Ηλείας: Ένας καλοκαιρινός οδηγός για αμμουδιές με θέα το Ιόνιο
paralies3
Έγινε viral στην παραλία: Ξήλωσε 700 ξαπλώστρες και 300 ομπρέλες με τα χέρια του
Αποφάσισε να δράσει μόνος του απέναντι στην αυθαίρετη κατάληψη της παραλίας, αλλά οι Αρχές του επέβαλαν πρόστιμο παρά την «επαναστατική» του κίνηση
Έγινε viral στην παραλία: Ξήλωσε 700 ξαπλώστρες και 300 ομπρέλες με τα χέρια του