Thumbnail
Από την 1η Ιανουαρίου 2015

Υπό την απειλή των περικοπών των συντάξεων θα βρεθούν από την 1η Ιανουαρίου 2015 άλλα εννέα επικουρικά ταμεία (εκτός από το ΕΤΕΑ), εξαιτίας της εφαρμογής του συντελεστή βιωσιμότητας.

Σύμφωνα με Τα Νέα, το υπουργείο Εργασίας εξέδωσε εγκύκλιο (Ν. 4052/2012) με οδηγίες για την προετοιμασία των Ταμείων, τα οποία στο εξής θα λειτουργούν με βάση το διανεμητικό σύστημα προκαθορισμένων εισφορών με νοητή κεφαλαιοποίηση προκειμένου να επιτυγχάνεται μακροπρόθεσμα η αναλογιστική ισορροπία του συστήματος. 

Εφιστά, δε, την προσοχή στους επικουρικούς κλάδους να τηρήσουν τις προθεσμίες του νόμου αν επιλέξουν να μετατραπούν σε ταμεία επαγγελματικής (ΝΠΙΔ) υποχρεωτικής ασφάλισης. 

Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος δίνει τη δυνατότητα στα επικουρικά ταμεία να ακολουθήσουν αυτόνομη πορεία κατόπιν σχετικής απόφασης και σύμφωνης γνώμης των αντιπροσωπευτικότερων οργανώσεων των ασφαλισμένων τους το αργότερο μέχρι 30-6-2015, σε διαφορετική περίπτωση από την 1-7-2015 εντάσσονται υποχρεωτικά στο ΕΤΕΑ.

Τα εννέα Ταμεία που εντάσσονται στο καθεστώς είναι τα εξής:

  1. Κλάδος Επικουρικής Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών του ΟΑΕΕ.
  2. Τoμέας Επικουρικής Ασφάλισης Αρτοποιών (ΤΕΑΑ) του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών του ΟΑΕΕ.
  3. Τoμέας Επικουρικής Ασφάλισης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων (ΤΕΑΠΥΚ) του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών του ΟΑΕΕ.
  4. Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Εργων του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του ΕΤΑΑ.
  5. Τομέας Ασφάλισης Συμβολαιογράφων (ΤΑΣ) του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του ΕΤΑΑ.
  6. Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Δικηγόρων (ΤΕΑΔ) του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του ΕΤΑΑ.
  7. Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιοκτητών Συντακτών και Υπαλλήλων Τύπου του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.
  8. Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Τεχνικών Τύπου Αθηνών και Θεσσαλονίκης του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.
  9. Κλάδος Επικουρικής Ασφάλισης Ναυτικών (ΚΕΑΝ) του ΝΑΤ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καθαρισμός-ντουλάπια-κουζίνας-με-μωρομάντηλα
Οι 6 επιφάνειες στο σπίτι που δεν πρέπει ποτέ να καθαρίζετε με απολυμαντικά μαντηλάκια
Η λάθος χρήση μπορεί να προκαλέσει φθορές, αλλοιώσεις υλικών και κινδύνους για την υγεία
Οι 6 επιφάνειες στο σπίτι που δεν πρέπει ποτέ να καθαρίζετε με απολυμαντικά μαντηλάκια
sima_poreias
Σήμερα Κυριακή στις 7 μμ στο "Σήμα": «Έλληνες στο Γ΄ Ράιχ: Αιχμαλωσία - καταναγκαστική εργασία - εργατική μετανάστευση» 
Ο Ιάσονας Χανδρινός στο ΣΗΜΑ: Έλληνες στο Γ΄ Ράιχ – Μια σκοτεινή και άγνωστη σελίδα της Ιστορίας
Σήμερα Κυριακή στις 7 μμ στο "Σήμα": «Έλληνες στο Γ΄ Ράιχ: Αιχμαλωσία - καταναγκαστική εργασία - εργατική μετανάστευση» 
avokanto
Τι συμβαίνει αν τρως ένα αβοκάντο κάθε μέρα – Οφέλη για ύπνο, καρδιά και χοληστερίνη
Τι συμβαίνει αν τρως ένα αβοκάντο κάθε μέρα – Οφέλη για ύπνο, καρδιά και χοληστερίνη
Τι συμβαίνει αν τρως ένα αβοκάντο κάθε μέρα – Οφέλη για ύπνο, καρδιά και χοληστερίνη