Thumbnail
"Βουτιά" και στον υδράργυρο

Βροχές και καταιγίδες προβλέπει και για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, οι οποίες στις βόρειες και ανατολικές περιοχές θα είναι τοπικά ισχυρές. Χιονιά θα πέσουν στα βόρεια ορεινά, ενώ αναμένεται σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ.

 

Οι άνεμοι θα κυμαίνονται 8 και τοπικά 9 μποφόρ στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο ενώ ακολουθεί νέα σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.

Στην πληγείσα Αττική για σήμερα προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία βόρειοι 4 με 6 και τοπικά στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς κελσίου, ενώ στα βόρεια και ανατολικά η μεγίστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσουν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων θα παρατηρηθεί από το απόγευμα, ενώ οι άνεμοι προβλέπονται βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασια θα κυμανθεί από 10 έως 13 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για σήμερα Σάββατο

Στη Μακεδονία και Θράκη θα επικρατήσουν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές και χιονιά στα ορεινά. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ. Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στις υπόλοιπες περιοχές βορειοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασια θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά Ιόνιου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα επικρατήσουν νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι και από τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ που το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησοθα επικρατήσουν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες στα βόρεια θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων θα σημειωθεί από το βράδυ ενώ οι άνεμοι θα πνέουνβόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς κελσίου και στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 οι οποίοι βαθμιαία θα γίνουν βόρειοι μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασια θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και άνεμοι στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Για αύριο, Κυριακή, προβλέπονται στα δυτικά παροδικές νεφώσεις, ενώ στην υπόλοιπη χωρά ο καιρός θα είναι άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια, οπού είναι πιθανό να σημειωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά και οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά με 7 και στο Αιγαίο 8 τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασια θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Επανέρχεται στο ωρολόγιο πρόγραμμα το αγαπημένο μάθημα των μαθητών με νέα θεματική

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ηχεία για δυνατή μουσική
«Μελωδικό Αντίο» από το Μουσικό Σχολείο Παλλήνης – Συναυλία μνήμης, στήριξης και αγάπης
Μουσικό αντίο στη σχολική χρονιά από το Πειραματικό Μουσικό Σχολείο Παλλήνης – Συναυλία με κοινωνικό και συμβολικό χαρακτήρα
«Μελωδικό Αντίο» από το Μουσικό Σχολείο Παλλήνης – Συναυλία μνήμης, στήριξης και αγάπης
opsyd
Ειδική Αγωγή - Αιτήσεις: Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε άνοιξε επιτέλους το ΟΠΣΥΔ
Μετά από παρέμβαση του alfavita.gr στο υπουργείο Παιδείας πριν από λίγο το ΟΠΣΥΔ άρχισε να λειτουργεί κανονικά.
Ειδική Αγωγή - Αιτήσεις: Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε άνοιξε επιτέλους το ΟΠΣΥΔ
γιατρος
«Φακελάκι» 2.500€ για μια επέμβαση – Συνελήφθη Καθηγητής Καρδιοχειρουργικής στο Νοσοκομείο Λάρισας
Σύλληψη γνωστού καθηγητή Καρδιοχειρουργικής στη Λάρισα για χρηματισμό – Φέρεται να ζήτησε 2.500 ευρώ για επέμβαση
«Φακελάκι» 2.500€ για μια επέμβαση – Συνελήφθη Καθηγητής Καρδιοχειρουργικής στο Νοσοκομείο Λάρισας