Thumbnail
Κίνδυνος υπερθέρμανσης

Πρόγραμμα ανάκλησης και αντικατάστασης καλωδίων τροφοδοσίας AC φορητών υπολογιστών HP προωθεί η εταιρεία Hewlett-Packard Hellas Ε.Π.Ε.

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, ανακαλούνται εθελοντικά ορισμένα καλώδια τροφοδοσίας AC, που πουλήθηκαν από τον Σεπτέμβριο του 2010 μέχρι τον Ιούνιο του 2012.

Συγκεκριμένα, η HP ανακοίνωσε την έναρξη ενός παγκόσμιου προγράμματος εθελοντικής ανάκλησης και αντικατάστασης, το οποίο αφορά ορισμένα καλώδια τροφοδοσίας AC που χρησιμοποιούνται με τροφοδοτικά AC που διατίθενται παγκοσμίως με τους φορητούς υπολογιστές και τους φορητούς υπολογιστές mini HP και Compaq, καθώς και με τροφοδοτικά AC που παρέχονται μαζί με βοηθητικό εξοπλισμό, πχ σταθμούς επιτραπέζιας σύνδεσης.

Αυτά τα καλώδια τροφοδοσίας AC μπορεί να υπερθερμανθούν, προκαλώντας κίνδυνο πυρκαγιάς και εγκαύματος.

Πανευρωπαϊκά η HP έχει πληροφορίες για έξι περιστατικά, σε μερικά από τα οποία υπάρχουν αναφορές για πρόκληση μικρών υλικών ζημιών και ελαφρών τραυματισμών.

Επισημαίνεται ότι δεν συνοδεύονταν όλοι οι φορητοί υπολογιστές και οι φορητοί υπολογιστές mini HP και Compaq από ελαττωματικό καλώδιο τροφοδοσίας, oπότε και συνιστάται έλεγχος για το αν το καλώδιο τροφοδοσίας που συνόδευε τον φορητό υπολογιστή ή το οποίο αγοράστηκε ως μέρος βοηθητικού εξοπλισμού ή ως εφεδρικό εμπίπτει στην εν λόγω ανάκληση.

Για να διαπιστώσουν οι καταναλωτές εάν η εν λόγω ανάκληση αφορά το καλώδιο τροφοδοσίας AC που διαθέτουν, μπορούν να επισκεφθούν τη διαδικτυακή τοποθεσία του προγράμματος αντικατάστασης καλωδίων τροφοδοσίας AC φορητών υπολογιστών HP στην ηλεκτρονική διεύθυνσηhttp://www.hp.com/support/PowerCordReplacement. Εάν κατά τον έλεγχο αποδειχθεί ότι το καλώδιο τροφοδοσίας είναι ελαττωματικό, η HP θα αποστείλει ένα καλώδιο αντικατάστασης χωρίς καμία επιβάρυνση.

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και η HP συστήνουν στους καταναλωτές, που διαθέτουν ένα από τα ανακαλούμενα καλώδια τροφοδοσίας AC, να πάψουν αμέσως να το χρησιμοποιούν.

Εάν οι καταναλωτές χρειάζονται περισσότερη βοήθεια, μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κέντρο υποστήριξης της HP στην Ελλάδα, στο τηλέφωνο 801 11 75 400 ή μέσω της ιστοσελίδαςhttp://www8.hp.com/gr/el/contact-hp/phone-assist.html.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Χριστούγεννα καιρός
Αλλάζει ο καιρός από το Σάββατο: Χιόνια και βροχές χαμηλά για την αλλαγή του χρόνου
Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί για κακοκαιρία με χαμηλές θερμοκρασίες και έντονα φαινόμενα σε όλη τη χώρα
Αλλάζει ο καιρός από το Σάββατο: Χιόνια και βροχές χαμηλά για την αλλαγή του χρόνου
παππας
Δημοσιογράφος κατά Παππά για ξυλοδαρμό: «Είμαι καλά, τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους»
Η επίθεση στο Στρασβούργο φέρνει τον ευρωβουλευτή εκτός ευρωομάδας ΣΥΡΙΖΑ και σε κίνδυνο διαγραφής
Δημοσιογράφος κατά Παππά για ξυλοδαρμό: «Είμαι καλά, τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους»
ελστατ
ΕΛΣΤΑΤ: Εκπαιδευτικές επισκέψεις για μαθητές και φοιτητές σε όλη την Ελλάδα
Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, οι νέοι εξοικειώνονται με τη στατιστική επιστήμη και τα επίσημα στατιστικά στοιχεία
ΕΛΣΤΑΤ: Εκπαιδευτικές επισκέψεις για μαθητές και φοιτητές σε όλη την Ελλάδα
παιδιά
Voucher έως 800€ για Πρώιμη Παιδική Παρέμβαση: Ανακοινώθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα
3.500 αιτήσεις αξιολογήθηκαν για έως 20 συνεδρίες στήριξης παιδιών έως 6 ετών – Οι γονείς μπορούν να υποβάλουν ενστάσεις έως 22 Δεκεμβρίου
Voucher έως 800€ για Πρώιμη Παιδική Παρέμβαση: Ανακοινώθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα