Thumbnail
Στα 600 εκατομμύρια ευρώ το μέγεθος της απάτης

Όργιο φοροδιαφυγής με επίκεντρο γνωστές γερμανικές αντιπροσωπείες αυτοκινήτων  ήρθε στο φως μετά από δημοσίευμα του της εφημερίδας FM Voice και παλαιότερα δημοσιεύματα του γερμανικού περιοδικού Spiegel.

Το μέγεθος της απάτης μαζί με τα σχετικά πρόστιμα υπολογίζεται σε 600 εκατομμύρια ευρώ για την περίοδο 2011 -2014 στη χώρα μας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι αντιπροσωπείες εισήγαγαν με υποτιμολόγηση πολυτελή μοντέλα αυτοκινήτων από τη Γερμανία στην Ελλάδα με τιμές 10.000 ευρώ για αυτοκίνητο που κόστιζε 90.000-100.000 με αποτέλεσμα να αποφεύγουν το αντίστοιχο ΦΠΑ και το φόρο πολυτελείας.

Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα έχουν άλλα στοιχεία από αυτά που αναγράφονται στον εργοστασιακό κινητήρα και δεν συμφωνούν με εκείνα που αναγράφουν τα έγγραφα με αποτέλεσμα να μην επιτρέπεται να κυκλοφορούν στους δρόμους.

Υπάρχουν ενδείξεις και καταγγελίες πως πιθανών η υπόθεση έχει ευρύτερες διαστάσεις ως προς τη φοροδιαφυγή.

Το ΣΔΟΕ σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία  είναι υποχρεωμένο να διεξάγει έρευνα βάθους δεκαετίας, κάτι που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μπορεί να αποκαλύψει φοροδιαφυγή ύψους 4 δις ευρώ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα