Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Περιέχει βενζοϊκά

Αναψυκτικό πορτοκαλάδας το οποίο βρέθηκε να περιέχει βενζοϊκά σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από τα ανώτατα επιτρεπτά επίπεδα, ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Ειδικότερα, ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Επίσημου Ελέγχου Ασφάλειας και Ποιότητας των Τροφίμων για την παρακολούθηση των προσθέτων και των χρωστικών ουσιών και σε συνεργασία με τη Χημική Υπηρεσία Βόλου του Γενικού Χημείου του Κράτους, διαπίστωσε τη διακίνηση προϊόντος «Αναψυκτικό Πορτοκαλάδα», το οποίο περιείχε βενζοϊκά σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από τα ανώτατα επιτρεπτά επίπεδα.

Πρόκειται για το προϊόν «Πορτοκαλάδα ΟΛΥΜΠΟΥ», σε συσκευασίες του 1,5 Λίτρου, με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας: ΣΕΠ '14. Το προϊόν παρασκευάζεται και συσκευάζεται από την εταιρία: «Δ. Καψάλης & ΣΙΑ Ο.Ε., Εργοστάσιο Εμφιάλωσης Αναψυκτικών», Λιβάδι Ελασσόνας Λάρισας.



Ο ΕΦΕΤ απαίτησε από την ανωτέρω επιχείρηση την άμεση ανάκληση/ απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τη συγκεκριμένη παρτίδα του εν λόγω προϊόντος να μην το καταναλώσουν. και πρώτα απ΄ όλα η Γερμανία.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Global Sumud Flotilla
Συναγερμός ανοιχτά της Κύπρου: Ρεσάλτο του Ισραήλ σε πλοίο του «Global Sumud Flotilla»
Δραματικές ώρες στη Μεσόγειο: Ισραηλινοί κομάντος εισέβαλαν σε σκάφος του "Global Sumud Flotilla" – Είχε προηγηθεί τελεσίγραφο
Συναγερμός ανοιχτά της Κύπρου: Ρεσάλτο του Ισραήλ σε πλοίο του «Global Sumud Flotilla»
Ζαχαράκη
Υπουργείο Παιδείας: Ποια σχολεία μετονομάζονται σε "Αντώνης Σαμαράκης" και "Διδώ Σωτηρίου"
Σε ΦΕΚ η απόφαση της υπουργού Παιδείας, Σοφίας Ζαχαράκη, για τη μετονομασία δύο σχολείων
Υπουργείο Παιδείας: Ποια σχολεία μετονομάζονται σε "Αντώνης Σαμαράκης" και "Διδώ Σωτηρίου"