Thumbnail
Επιτέθηκαν και σε νεαρό από τον χώρο του ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή της, καταγγέλει την άγρια και αναίτια επίθεση που δέχτηκε μέλος της, την Παρασκευή 15 Αυγούστου στα Εξάρχεια. Ο νέος οδηγήθηκε στο νοσοκομείο έχοντας σπάσει το χέρι του από αστυνομικό γκλόπ. Επίθεση δέχτηκε και ο φίλος του από το χώρο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που καθόντουσταν μαζί σε καφέ .

Όπως αναφέρει στην Εφημερίδα των Συντακτών ο 18χρονος: “Είδα τον αστυνομικό να με φτάνει στο ένα μέτρο και άκουσα τον ήχο του κλομπ όπως σηκώνεται στον αέρα. Έβαλα το χέρι μου για να προστατέψω το κεφάλι μου. Το πέτυχε, ένιωσα το χτύπημα, αλλά λόγω της αδρεναλίνης δεν ένιωσα πόνο εκείνη τη στιγμή. Τον πόνο τον ένιωσα λίγο μετά, όταν το χέρι μου άρχισε να πρήζεται"

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΦ.ΣΥΝ. οι νέοι οδηγήθηκαν από τους αστυνομικούς στο τμήμα Εξαρχείων όπου έγινε απλώς εξακρίβση στοιχείων και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Δεν τους άφησαν να τηλεφωνήσουν σε δικηγόρο, συνεπείς στην πρακτική της αστυνομίας που, παρά τις αντίθετες εισηγήσεις του Συνηγόρου του Πολίτη και διεθνών οργανισμών, θεωρούν ότι οι προσαγωγές δεν συνιστούν στέρηση της ελευθερίας και δεν διέπονται από τις εγγυήσεις του κράτους δικαίου για τη σύλληψη.

Το χέρι του δεκαοκτάχρονου είχε πρηστεί (στο τμήμα δεν μπόρεσαν να του προσφέρουν στοιχειώδεις πρώτες βοήθειες) και κατέφυγε στο νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού. Ιατροδικαστής δεν υπήρχε λόγω της αργίας του Δεκαπενταύγουστου (!), όπως δεν υπήρχε και αρκετός γύψος για το σπασμένο χέρι. Του τοποθέτησαν γύψο σ’ένα σημείο και νάρθηκα σε άλλο. Τώρα ο δεκαοκτάχρονος ελπίζει να μην κουνηθεί το κόκκαλο και να αποφύγει το χειρουργείο.
 

Ανακοίνωση για το περιστατικό έβγαλε η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ:

«Τα ξημερώματα της Παρασκευής 15 Αυγούστου στα Εξάρχεια, δυνάμεις της ομάδας ΔΕΛΤΑ επιτέθηκαν αναίτια και προσήγαγαν ένα μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και έναν φίλο του από το χώρο της ΑΝΤΑΡΣYΑ. Το μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε άγρια επίθεση και για να προστατέψει το πρόσωπό του οδηγήθηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός με σπασμένο χέρι.

Όλα ξεκίνησαν όταν δυνάμεις της ομάδας ΔΕΛΤΑ εισέβαλαν χωρίς κανένα λόγο στην πλατεία Εξαρχείων, βρίζοντας και κυνηγώντας τον κόσμο που βρισκόταν εκείνη την ώρα εκεί. Αφού εκκένωσαν την πλατεία βίαια, απομακρύνθηκαν προς στιγμήν κι επέστρεψαν στον χώρο, στρεφόμενοι αυτή τη φορά προς τον κόσμο που βρισκόταν στην αρχή της οδού Τσαμαδού όπου κι επιτέθηκαν με γκλομπ, ύβρεις και απειλές.

Ως νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουμε τη βίαιη επίθεση της αστυνομίας, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι εντάσσεται σε μια γενικότερη στρατηγική εμπέδωσης του δόγματος «νόμος και τάξη» που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση. Καταγγέλουμε επίσης και την «ειδική μεταχείριση» που δέχονται τα Εξάρχεια από τις δυνάμεις της αστυνομίας που έχουν επιβάλει ένα κλίμα αυταρχισμού και τρομοκρατίας. Δε θα επιτρέψουμε να μετατραπούν οι πλατείες μας σε πεδίο καταστολής. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά μας στους ελεύθερους δημόσιους χώρους.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

alfavita_logo
Το alfavita συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι Ενώσεις εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ
24ωρη απεργία προκήρυξαν για σήμερα οι Ενώσεις των εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ
Το alfavita συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι Ενώσεις εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ