Thumbnail
ΑΔΕΔΥ: Την Πέμπτη, 1η Μάη 2014 -Συλλαλητήριο στις 11:00 πμ, στην Πλατεία Κλαυθμώνος

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΟΛΟΙ –ΟΛΕΣ  ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

1 MAH ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΣΙΚΑΓΟ 1η ΜΑΗ 1886  

  ΑΘΗΝΑ 1η ΜΑΗ 2014                         

                                  Με τους αγώνες γράφουμε ιστορία

Αιώνες ζωής μετρούν οι αγώνες των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο. Το 8ωρο, οι Συλλογικές Συμβάσεις, η κοινωνική ασφάλιση, η άδεια μητρότητας, η κανονική άδεια, οι συνδικαλιστικές ελευθερίες, όλα τα δικαιώματα και συνολικά το εργατικό δίκαιο, δεν χαρίστηκαν. Κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες, με θυσίες και αίμα, μέσα από μια μακριά διαδρομή του Εργατικού Κινήματος.

Εκατό είκοσι οκτώ χρόνια μετά το Σικάγο στην Ελλάδα του 2014, οι εργαζόμενοι ζουν τη βαρβαρότητα της πιο σκληρής επίθεσης του κεφαλαίου, που θέλει να πάρει την ιστορική ρεβάνς, να μηδενίσει το κοντέρ των κατακτήσεων και να επαναφέρει τους εργαζόμενους στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα.

Ο καπιταλισμός, με την άγρια λιτότητα, τις περικοπές των κοινωνικών δαπανών, τα μαζικά προγράμματα απολύσεων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, με ή χωρίς το μανδύα των μνημονίων, χτίζει τη γη της επαγγελίας για τους εργοδότες και ανοίγει τις πύλες της κόλασης για τους εργαζόμενους.

Εδώ και τέσσερα χρόνια οι Κυβερνήσεις των μνημονίων και η Τρόικα  ξεζουμίζουν το λαό και τους εργαζόμενους. Απολύουν παντού στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, σαρώνουν ό,τι έχει απομείνει από το Κοινωνικό Κράτος, Υγεία, Παιδεία, Κοινωνική Ασφάλιση, Τοπική Αυτοδιοίκηση, καταστρέφουν κάθε ίχνος παραγωγικού ιστού, πισωγυρίζουν την οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας.

Εμείς, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, καλούμαστε να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι, να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας, να σταματήσουμε την καταστροφή στην οποία μας οδηγούν για να πολλαπλασιάσουν  τα κέρδη των τραπεζιτών και των μεγαλοεπιχειρηματιών, να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές. Αυτός ο δρόμος θα είναι μακρύς, θα είναι δύσκολος. Μπορούμε όμως να τον διαβούμε γιατί δεν είναι ανίκητοι, γιατί ο φόβος έχει μεταφερθεί στο δικό τους γήπεδο.

Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά όπως της αξίζει, με ΑΠΕΡΓΙΑ, συνεχίζοντας την ασυμβίβαστη πάλη ανάμεσα στις δυνάμεις της εργασίας και του κεφαλαίου που είναι σκληρή και ανελέητη.

Τέρμα στις θυσίες των εργαζομένων

ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

Να ανατρέψουμε τις αντεργατικές πολιτικές της λιτότητας

Όλες και όλοι στην Απεργία 

την Πέμπτη, 1η Μάη 2014

Συλλαλητήριο στις 11:00 πμ, στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

elta.jpg
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Όχι άλλα ψέματα, κύριε Χατζηδάκη – Ο ταχυδρόμος είχε έρθει στην ώρα του»
Σφοδρή επίθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το σχέδιο συρρίκνωσης των ΕΛΤΑ – «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε πλήρη γνώση και επιχειρεί να...
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Όχι άλλα ψέματα, κύριε Χατζηδάκη – Ο ταχυδρόμος είχε έρθει στην ώρα του»
kairos-vroxi
Προειδοποίηση Κολυδά: Σε ποιες περιοχές θα υπάρξουν έντονες βροχές και καταιγίδες
Μεγάλες ποσότητες βροχής και κεραυνική δραστηριότητα κυρίως σε Εύβοια, Στερεά και νότια Αττική
Προειδοποίηση Κολυδά: Σε ποιες περιοχές θα υπάρξουν έντονες βροχές και καταιγίδες
ΥΠΑΙΘΑ
Προσλήψεις αναπληρωτών: Τα κενά εκπαιδευτικών για την Γ' φάση στη ΔΠΕ Α’ Αθήνας
Προχωρούν οι διαδικασίες για τη Γ’ Φάση προσλήψεων αναπληρωτών – Υπεγράφη η ΚΥΑ για 2.800 πιστώσεις
Προσλήψεις αναπληρωτών: Τα κενά εκπαιδευτικών για την Γ' φάση στη ΔΠΕ Α’ Αθήνας