Δύο περιπτώσεις βασανισμού μεταναστών κατήγγειλαν η Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» και η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας.
Καταγγελίες για βασανισμούς στα Κέντρα Κράτησης Μεταναστών διατύπωσαν σε συνέντευξη Τύπου ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της Κίνησης «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με την «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας», και ο Τζαβέντ Ασλάμ, επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας.
Συγκεκριμένα, αναφέρθηκαν σε δυο περιπτώσεις: Η πρώτη αφορά την καταγγελία για βασανισμό με ηλεκτροσόκ του Νταούτ Αχμέτ, επειδή, όπως αναφέρθηκε, αρνήθηκε να υπογράψει την οικειοθελή αναχώρησή του από τη χώρα. Ο ίδιος κατέθεσε μήνυση για το συμβάν, αλλά όπως είπε ο κ. Κωνσταντίνου, δέχθηκε πιέσεις για να την αποσύρει, γεγονός που δεν έγινε.
Η ΚΕΕΡΦΑ ζητά μια εξήγηση για το ότι δεν έχει βγει ακόμα πόρισμα από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ που διεξάγει έρευνα, δεδομένου, όπως αναφέρει, ο μηνυτής αναγνώρισε δύο αστυνομικούς ενώ το περιστατικό συνέβη τον Ιούνιο του 2013. Ο κ. Κωνσταντίνου, σημείωσε πως ο καταγγέλλων έχει βρεθεί τουλάχιστον τρεις φορές στο στόχαστρο και έχει καταθέσει αντίστοιχες μηνύσεις για ξυλοδαρμό, επειδή πρωτοστάτησε σε κινητοποιήσεις των μεταναστών στα κέντρα κράτησης.
Η δεύτερη καταγγελία αφορά σε μόνιμη βλάβη που υπέστη στα γεννητικά όργανα ο Βακίλ Αχμέτ, όταν ζητούσε φαρμακευτική βοήθεια, την οποία του αρνήθηκαν. Ο κ. Κωνσταντίνου και ο κ. Ασλάμ ζήτησαν το κλείσιμο των κέντρων κράτησης, τα οποία χαρακτήρισαν «στρατόπεδα συγκέντρωσης».
Πηγή: efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/05
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ