Thumbnail
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat

Τραγικά είναι τα στοιχεία για το ποσοστό της υποαπασχόλησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τη Eurostat.

Οι ηλικίες 15 έως 74, στις χώρες της ΕΕ, μπορούν να χωριστούν σε τρείς κατηγορίες. Στην πρώτη, ανήκουν 216,4 εκατομμύρια πολίτες οι οποίοι εργάζονται, στη δεύτερη 26,2 εκατομμύρια που είναι άνεργοι και στην τρίτη  137,2 εκατομμύρια που είναι οικονομικά ανενεργοί.  Ανάμεσα σε αυτούς που εργάζονται, 43,7 εκατομμύρια είναι εργαζόμενοι σε θέσεις ημιαπασχόλησης (part – time), εκ των οποίων  τα  9,9 εκατομμύρια (23%)  υποαπασχολούνται, που σημαίνει ότι θα ήθελαν να αυξήσουν τις ώρες εργασίας τους αλλά δεν μπορούν.

Πρωταθλήτριες στην υποαπασχόληση η Ελλάδα, η Κύπρος και η Ισπανία.

Το 2013 το μεγαλύτερο μερίδιο στην υποαπασχόληση  το κατέχει η Ελλάδα, με το ποσοστό αυτών που θα ήθελαν να αυξήσουν τις ώρες εργασίας τους ανάμεσα σε αυτούς που δουλεύουν part - time, να είναι 72%. Ακολουθεί η Κύπρος με ποσοστό 59% , η Ισπανία με 57,4%, η Πορτογαλία με 45,9%, η Λετονία με 44,4% και η Βουλγαρία με 41,9%.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 3/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Νίκη Κεραμέως στη ΔΕΘ
Νίκη Κεραμέως στην 89η ΔΕΘ: «Το alfavita.gr προχωρά σε πολύ σημαντικά βήματα για την ενημέρωση του εκπαιδευτικού κόσμου»
Οι δηλώσεις της Υπουργού Εργασίας κας Νίκης Κεραμέως στο περίπτερο του alfavita στον χώρο της Akademia στην 89η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ)
Νίκη Κεραμέως στην 89η ΔΕΘ: «Το alfavita.gr προχωρά σε πολύ σημαντικά βήματα για την ενημέρωση του εκπαιδευτικού κόσμου»
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ
Μητσοτάκης από ΔΕΘ: «Το ΕΣΥ ανήκει σε όλους – Στόχος ένα νέο σύστημα Υγείας για όλους τους Έλληνες»
«Η πρόληψη σώζει ζωές» – Το μήνυμα του πρωθυπουργού από το περίπτερο του Υπουργείου Υγείας
Μητσοτάκης από ΔΕΘ: «Το ΕΣΥ ανήκει σε όλους – Στόχος ένα νέο σύστημα Υγείας για όλους τους Έλληνες»