Thumbnail
Στο μεταξύ, εντείνεται η ανησυχία για το ενδεχόμενο να διαλυθεί πρόωρα ο ελληνικός κυβερνητικός συνασπισμός.

Επισήμως, η απόφαση θα ληφθεί σήμερα, Τρίτη, στην πραγματικότητα όμως έχει ληφθεί από καιρό», παρατηρεί η εφημερίδα του Μονάχου σε δημοσίευμά της ενόψει της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup, στον απόηχο της προχθεσινής ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Όπως αναφέρει η SZ, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, που συνεδριάζουν στην Αθήνα, θα προτείνουν την αποδέσμευση της επόμενης δόσης από το πακέτο βοήθειας ύψους πολλών δισεκατομμυρίων.

«Όπως αναφέρεται στο σχέδιο του ανακοινωθέντος των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, η Αθήνα θα λάβει από το ταμείο διάσωσης τον Απρίλιο 6,3 δισ. ευρώ, καθώς και από ένα δισ. ευρώ τον Ιούνιο και τον Ιούλιο», επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα, αναφέροντας ότι η Βουλή των Ελλήνων ενέκρινε την Κυριακή το τελευταίο πακέτο μεταρρυθμίσεων της σημερινής κυβέρνησης συνασπισμού.
Στο Eurogroup η απόφαση έγινε δεκτή με ανακούφιση, παρατηρεί το δημοσίευμα, παραπέμποντας σε σχετικές δηλώσεις του Γερούν Ντάισελμπλουμ.
«Στο μεταξύ, όμως, εντείνεται η ανησυχία για το ενδεχόμενο να διαλυθεί πρόωρα ο ελληνικός κυβερνητικός συνασπισμός», αναφέρει η Süddeutsche Zeitung και προσθέτει: «Κατά την σημαντική ψηφοφορία που έλαβε χώρα τη νύχτα (σ.σ. Deutsche Welle: της νύχτας προς Δευτέρα), υπήρξαν διάσημοι διαφωνούντες. Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου… καταψήφισε το άρθρο που αφορά την διευκόλυνση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών».
Όπως σημειώνει η εφημερίδα, με τη διαγραφή του Νικήτα Κακλαμάνη, η κυβερνητική πλειοψηφία έχει μειωθεί στις 152 έδρες και περιγράφει την συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ κατά την κοινοβουλευτική διαδικασία (πρόταση μομφής κατά Στουρνάρα, αποχώρηση από τη συνεδρίαση και επιστροφή για την ψηφοφορία).
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κυβερνητικός συνασπισμός δεν πρόκειται να αντέξει μέχρι το 2016, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευθεί να μην συμπράξει στην εκλογή του προέδρου Δημοκρατίας το 2015, γεγονός που καθιστά αναπόφευκτη τη διενέργεια πρόωρων εκλογών.
Πηγή: Deutsche Welle

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καψάλης
Λεόντειος Σχολή Αθηνών: Έφυγε από τη ζωή ο εκπαιδευτικός Μιλτιάδης (Μίλτος) Καψάλης
Ο φιλόλογος που ταύτισε τη γνώση με την ανθρωπιά και άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα σε γενιές μαθητών
Λεόντειος Σχολή Αθηνών: Έφυγε από τη ζωή ο εκπαιδευτικός Μιλτιάδης (Μίλτος) Καψάλης
public_8.jpg
Νέες προσλήψεις στα Public: Ανοίγουν περισσότερες από 20 θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Πλήρους και μερικής απασχόλησης οι διαθέσιμες θέσεις σε καταστήματα και κεντρικές λειτουργίες – Δείτε ποιες ειδικότητες ζητούνται
Νέες προσλήψεις στα Public: Ανοίγουν περισσότερες από 20 θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα
social media
Έρευνα ΑΠΘ: Ποια πολιτικά posts «κερδίζουν» το Facebook και τι αποκαλύπτουν για την ελληνική κοινωνία
Από τα δικαστήρια και τις τράπεζες έως την οικογένεια, τη μετανάστευση και την εμπιστοσύνη στους θεσμούς – Τα ευρήματα των ερευνών που παρουσιάστηκαν...
Έρευνα ΑΠΘ: Ποια πολιτικά posts «κερδίζουν» το Facebook και τι αποκαλύπτουν για την ελληνική κοινωνία
Χριστούγεννα καιρός
Αλλάζει ο καιρός από το Σάββατο: Χιόνια και βροχές χαμηλά για την αλλαγή του χρόνου
Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί για κακοκαιρία με χαμηλές θερμοκρασίες και έντονα φαινόμενα σε όλη τη χώρα
Αλλάζει ο καιρός από το Σάββατο: Χιόνια και βροχές χαμηλά για την αλλαγή του χρόνου