Thumbnail
(Συνεχής Ενημέρωση)

Τελευταία Ενημέρωση 14:31


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του naftemporiki.gr βάσει των όσων συμφωνήθηκαν: Το ποσό του πρωτογενούς πλεονάσματος που θα διανεμηθεί ομάδες σύμφωνα με εισοδηματικά κριτήρια θα είναι λίγο παραπάνω από 400 εκατομμύρια ευρώ. Ένα μέρος του πλεονάσματος θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή χρεών του δημοσίου. Για το ζήτημα των ομαδικών απολύσεων τον τελικό λόγο θα έχει για ένα εξάμηνο το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας. Δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο το 2015. Τέλος, στο νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών φαίνεται πως «κλείδωσε» η επαναγορά των μετοχών στην τρέχουσα τιμή Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα συμφωνηθέντα αναμένεται να έρθουν στη Βουλή ως ένα πολυνομοσχέδιο «σκούπα» και μάλιστα με ένα άρθρο.

Πριν λίγο ο Αντώνης Σαμαράς έκανε διάγγελμα για την οριστικοποίηση της συμφωνίας

Την ίδια ώρα που εκπαιδευτικοί διαδηλώνουν ενάντια στις απολύσεις και οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών ξυλοκοπούνται από τα ΜΑΤ, η κυβέρνηση Σαμαρά, όπως αναφέρουν πληροφορίες φέρεται να έχει καταλήξει στις συζητήσεις μαζί με τον τρόικα για νέο μνημόνιο, οριστικοποιώντας τα μέτρα που θα υλοποιηθούν. Αναμένουμε πως θα παρουσιάσει η κυβερνητική πλευρά την "επίτευξη της συμφωνίας" καθώς, ήδη τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης, εμφανίζουν την λήξη των συζητήσεων, ως αποτέλεσμα μιας μαραθώνιας διαβούλευσης με την τρόικα, όπου το "κλίμα αισιοδοξίας" είναι εμφανές και από τις δύο πλευρές.

Αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά, με βάση την 6χρονη μνημονιακή εμπειρία, είναι πως, αισιοδιοξία δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχει το σύνολο των στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας, που βιώνει άγρια τις επιπτώσεις αυτών των συμφωνιών.

Όπως αναφέρει το news247.gr είναι πολύ πιθανό ο ίδιος ο πρωθυπουργός, κ. Αντ. Σαμαράς, να προχωρήσει σε ανακοινώσεις.

Οι κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο, για διανομή κοινωνικού μερίσματος, το οποίο θα πλησιάζει το μισό δις ευρώ. Ο Υπουργός Οικονομικών αναχωρεί το απόγευμα της Τρίτης για τις Βρυξέλλες

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα