Το κοινοβούλιο της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας ψήφισε ομόφωνα την Τρίτη υπέρ της απόσχισης από την Ουκρανία και της προσχωρησης στην Ρωσική Ομοσπονδία. Σχετικό δημοψήφισμα θα διενεργηθεί στις 16 Μαρτίου
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Κριμαίας Ρουστάμ Τεμιργκάλιεφ, σύμφωνα με το RIA, πως η ερώτηση στο δημοψήφισμα θα είναι αν η Κριμαία θα παραμείνει μέρος της Ουκρανίας ή θα ενωθεί με τη Ρωσική Ομοσπονδία.
Οι κάτοικοι της Κριμαίας, άρχισαν να διαμαρτύρονται μετά την άνοδο της νέας αυτοαποκαλούμενης κυβέρνησης του Κιέβου, η οποία εισήγαγε νόμο που καταργεί τη χρήση άλλων γλωσσών για επίσημους σκοπούς στην Ουκρανία.
Πρέπει να σημειωθεί, οτι περισσότερο από το μισό του πληθυσμού της Κριμαίας είναι ρωσόφονο. Οι κάτοικοι ανακοίνωσαν οτι πρόκειται να διοργανόσουν δημοψήφισμα για το μέλλον της αυτόνομης Ουκρανικής περιοχής.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Γιατί η ώρα έχει 60 λεπτά: Η αρχαία απόφαση που «ρυθμίζει» ακόμη τη ζωή μας
Υπ. Παιδείας: Καταβολή αποζημίωσης σε εκπαιδευτικό μετά από 14 χρόνια. Ο λόγος
Σχολεία: Πέντε μέρες χωρίς μαθήματα μετά το Πάσχα - Το πρόγραμμα
Alfavita Newsroom