Thumbnail
Στοιχεία - σοκ έρχονται από την Ισπανία.

Στοιχεία - σοκ έρχονται από την Ισπανία, όπου το 34% των παιδιών διατρέχει τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού, σύμφωνα με τη διεθνή φιλανθρωπική οργάνωση, Save The Children, η οποία επικαλείται στοιχεία της Eurostat.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, πλέον οι οικογένειες πολλών παιδιών δεν διαθέτουν αρκετά χρήματα για υγιεινή διατροφή, σχολικά βιβλία ή ένδυση. «Η έλλειψη κρατικών πόρων για την προστασία των παιδιών είχε μέχρι τώρα καταστροφικές συνέπειες», δήλωσε ο επικεφαλής του ισπανικού παραρτήματος της οργάνωσης, Αλμπέρτο Σοτέρες Γκονζάλεζ. 

Ενώ η κυβέρνηση διαθέτει λιγότερα χρήματα για την κοινωνική στήριξη, σε σχέση με το μέγεθος της οικονομίας της, σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει καλέσει την Ισπανία να εφαρμόσει περαιτέρω μεταρρυθμίσεις για τη μείωση του εθνικού ελλείμματος και να εντείνει τα μέτρα για τη μείωση του ποσοστού της ανεργίας. Η Ισπανία έχει το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας στην ευρωζώνη, μετά την Ελλάδα, στο 26,7%.
 
Σε απάντηση στο πακέτο διάσωσης προς τη χώρα, η Save The Children ξεκίνησε μια εκστρατεία, στη διαφήμιση της οποίας απεικονίζεται ένα μικρό αγόρι να φορά μια πινακίδα όπου αναγράφεται «Και εμένα ποιος θα με σώσει;». Σύμφωνα με μελέτη της οργάνωσης, 2,8 εκατομμύρια ανήλικα παιδιά βρίσκονται στα όρια της φτώχειας. Περίπου το 25% των οικογενειών δεν έχουν αρκετά χρήματα για την αγορά φρούτων ή λαχανικών σε καθημερινή βάση, ενώ το 20% διαθέτει μόνο ένα ζευγάρι παπούτσια ανά μέλος.
 
ΠΗΓΗ: http://www.toxwni.gr/

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Όλγα Δάλλα - Ζωή Κωνσταντοπούλου
Βολές Δάλλα κατά Κωνσταντοπούλου: «Με έβγαλαν για να βάλουν τον Μπιμπίλα – Η κοινωνία δεν τρώει κουτόχορτο»
Η Όλγα Δάλλα, που κόπηκε από βουλευτής από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για χάρη του Μπιμπίλα...επιστρέφει δριμύτερη
Βολές Δάλλα κατά Κωνσταντοπούλου: «Με έβγαλαν για να βάλουν τον Μπιμπίλα – Η κοινωνία δεν τρώει κουτόχορτο»
τεμπη
Τέμπη: Συγκλονιστικό ηχητικό από τη νύχτα του δυστυχήματος – «Κάντε κάτι, σας παρακαλώ»
Ηχητικό ντοκουμέντο αποκαλύπτει τις αγωνιώδεις εκκλήσεις για βοήθεια λίγα λεπτά μετά τη σύγκρουση των τρένων
Τέμπη: Συγκλονιστικό ηχητικό από τη νύχτα του δυστυχήματος – «Κάντε κάτι, σας παρακαλώ»
PAIDEIAS
Υπουργείο Παιδείας: Σε απευθείας μετάδοση η κλήρωση για τα Πειραματικά Σχολεία του 2025-2026
Απευθείας μετάδοση της κλήρωσης για την εισαγωγή μαθητών και μαθητριών σε Πειραματικά Σχολεία για το 2025-2026
Υπουργείο Παιδείας: Σε απευθείας μετάδοση η κλήρωση για τα Πειραματικά Σχολεία του 2025-2026