Thumbnail
Νέα ερωτηματικά προκαλεί υπόθεση όπου δύο ελεγκτές μαζί με τον οδηγό φέρονται να ξυλοκόπησαν άγρια έναν άνδρα, όταν εκείνος διαπίστωσε πως προσπαθούσαν να εισπράξουν πρόστιμα από αλλοδαπούς χωρίς να επιδείξουν μπλοκ βεβαίωσης παράστασης.

Οπως καταγγέλλει ο Βασίλης Καλαμβόκας, την Τετάρτη 10 Ιουλίου του 2013, επέβαινε στο τρόλεϊ 21 της γραμμής Αθήνα- Νίκαια, όταν στη στάση του στρατοπέδου Ρουφ, δύο ελεγκτές επιβιβάστηκαν στο τρόλεϊ.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο ίδιος, οι ελεγκτές εντόπισαν έναν αλλοδαπό χωρίς εισιτήριο και του ζήτησαν να πληρώσει το πρόστιμο χωρίς να επιδείξουν το μπλοκ βεβαίωσης παράβασης. Οταν συνέχισαν την ίδια πρακτική σε μια αλλοδαπή ασιατικής καταγωγής, ο κ. Καλαμβόκας υποστηρίζει πως επενέβη προκειμένου να εκδοθεί η απόδειξη παράβασης, με αποτέλεσμα οι δύο ελεγκτές να του πουν «κάνε την δουλειά σου εσύ», σε έντονο ύφος.

 
Τότε, όπως υποστηρίζει στην καταγγελία του, ζήτησε από τους ελεγκτές να αφήσουν τον ίδιο και την αλλοδαπή να αποβιβαστούν, ενώ την ίδια στιγμή αρκετοί από τους επιβάτες άρχισαν να διαμαρτύρονται για την συμπεριφορά των ελεγκτών. Αποτέλεσμα ήταν, ο οδηγός να αποβιβαστεί από το τρόλεϊ κλείνοντας τις πόρτες και να καλέσει την αστυνομία, παρακρατώντας παράνομα τον ίδιο και όλους τους υπόλοιπους επιβάτες, υποστηρίζει.
 
Στη συνέχεια της καταγγελίας, αναφέρεται πως ο κ. Καλαμβόκας πάτησε το μπουτόν κινδύνου προκειμένου να αποβιβαστεί από το τρόλεϊ με τους υπόλοιπους επιβάτες. Αποτέλεσμα ήταν όπως αναφέρει, ο οδηγός του τρόλεϊ να τον χτυπήσει και να τον ρίξει κάτω στο πεζοδρόμιο, ενώ στη συνέχεια μαζί με τους δύο ελεγκτές άρχισε να τον κλωτσά μετά μανίας στο κεφάλι.
 
Σε επικοινωνία που είχε το iefimerida.gr με τον κ. Καλαμβόκα, επιβεβαίωσε όχι μόνο την γνησιότητα του εγγράφου της καταγγελίας του το οποίο έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, αλλά επίσης υποστήριξε πως με το θέμα ασχολείται το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, καθώς υπάρχει ενδεχόμενο οι ελεγκτές να συμπεριφέρθηκαν ρατσιστικά στους αλλοδαπούς.
 
 
 
Πηγή: iefimerida.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Επανέρχεται στο ωρολόγιο πρόγραμμα το αγαπημένο μάθημα των μαθητών με νέα θεματική

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κυριάκος Μητσοτάκης για τεχνητή νοημοσύνη
Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης»
Μητσοτάκης: «Ένα παγκόσμιο πείραμα σε βάρος της ψυχικής υγείας των παιδιών μας βρίσκεται σε εξέλιξη»
Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης»
foto_education_pencils_molyvia.jpg
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών 2025: Πόσες αιτήσεις ικανοποιήθηκαν
«Απαράδεκτη η στάση του υπουργείου Παιδείας με την ένταξη στις ειδικές κατηγορίες και Τριτέκνων» - Η ενημέρωση του αιρετού Νίκου Φασφαλή
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών 2025: Πόσες αιτήσεις ικανοποιήθηκαν