Να σταματήσει τώρα η τρομοκρατική δίωξη του συναδέλφου Ανδρέα Γιαννόπουλου
Να σταματήσει τώρα η τρομοκρατική δίωξη του συναδέλφου Ανδρέα Γιαννόπουλου, εκπαιδευτικού, συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ στην ΕΛΜΕ Αρκαδίας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»                        Αρ.Πρωτ. 63

Ν. Ιωνίας – Ηρακλείου – Mεταμόρφωσης - Λυκόβρυσης                                       Νέα Ιωνία 27/1/2013

Μουταλάσκη 64 Ν. Ιωνία                                                                                   Προς : τα μέλη του

2102812938 – 6972008336                                                                              Συλλόγου μας.

mail : [email protected]                                                                             Τον τοπικό τύπο.

Να σταματήσει τώρα η τρομοκρατική δίωξη του συναδέλφου Ανδρέα Γιαννόπουλου, εκπαιδευτικού, συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ στην ΕΛΜΕ Αρκαδίας.

Πάντα η αντιλαϊκή πολιτική συνοδεύεται από την καταστολή και την τρομοκράτηση των εργαζομένων. Η επίθεση στα εργατικά δικαιώματα είναι νύχι – κρέας με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς για τον εκφοβισμό όσων αντιστέκονται. Τα παραπάνω αποδεικνύονται περίτρανα με την πρόσφατη δίωξη του συναδέλφου Ανδρέα Γιαννόπουλου, συνδικαλιστή στην ΕΛΜΕ Αρκαδίας.

Ο Ανδρέας Γιαννόπουλος κατηγορείται και διώκεται επειδή «διέπραξε το έγκλημα» να μοιράσει στους εκπαιδευτικούς του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης και σε εκπρόσωπο του 15μελούς του μαθητικού συμβουλίου  την Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ προς τον Υπουργό Παιδείας για την απαράδεκτη κατάσταση στα Μουσικά Σχολεία της χώρας που υπολειτουργούν λόγω της τραγικής έλλειψης διδακτικού προσωπικού. Το κατηγορητήριο εναντίον του συναδέλφου συμπληρώνεται με την κατηγορία (!) ότι κλιμάκιο νέων που τον συνόδευε μοίραζε στην ώρα του διαλείμματος στους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης την ανακοίνωση – κάλεσμα της Ομοσπονδίας γονέων στα Μουσικά Σχολεία που καλούσε στο συλλαλητήριο της Τετάρτης, 30 του Γενάρη 2013 στο υπουργείο Παιδείας.

Αυτή η πρωτοφανής δίωξη δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη από το συνδικαλιστικό κίνημα και ασφαλώς δεν μπορεί να περάσει. Με την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και το χτύπημα των αγώνων και των αγωνιστών του κινήματος φανερώνεται ο φόβος τους για τη δύναμη του λαού, για τη δύναμη των αγώνων του.             Φοβερίζουν γιατί φοβούνται το λαϊκό κίνημα, όποιον τους αμφισβητεί και όποιον τους αντιστέκεται.  Είναι γελοίος, προκλητικός, υποκριτικός και βαθιά επικίνδυνος ο ισχυρισμός του Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης για διακίνηση έντυπου πολιτικοσυνδικαλιστικού υλικού στα σχολεία.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης» στέκεται απόλυτα αλληλέγγυος στο διωκόμενο συνάδελφο και καλεί τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου και τον Διευθυντή Β΄θμιας Εκπαίδευσης Ν. Αρκαδίας να σταματήσουν εδώ και τώρα την απαράδεκτη δίωξη και να την αποσύρουν οριστικά.

Όλοι την Τρίτη 29 Γενάρη 2013, στις 2,30 μ.μ., στην παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Αττικής (Τσόχα 15-17, Αμπελόκηποι) ενάντια στη δίωξη του συναδέλφου Αν. Γιαννόπουλου.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΝΕΤΤΑ ΑΛΤΑΝΗ                                NΕΛΛΗ ΒOΡΓΙΑ

best of network

σχετικά άρθρα