Thumbnail
Η Γενική Συνέλευση ΕΛΜΕ Ιωαννίνων εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του νέου ανθρώπου που δολοφονήθηκε σε ενέδρα χρυσαυγιτών στο Κερατσίνι.

ΕΛΜΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΨΗΦΙΣΜΑ

Η Γενική Συνέλευση ΕΛΜΕ Ιωαννίνων εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του νέου ανθρώπου που δολοφονήθηκε σε ενέδρα χρυσαυγιτών στο Κερατσίνι.

Καταγγέλλει επίσης την τραμπούκικη- δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, την προηγούμενη βδομάδα, σε βάρος μελών και στελεχών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που έκαναν αφισοκόλληση προπαγανδίζοντας το 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – "Οδηγητή”. Από τη δολοφονική επίθεση υπήρξαν εννιά τραυματίες στελέχη του ΚΚΕ, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Μεταξύ αυτών, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Σωτήρης Πουλικόγιαννης και άλλα μέλη της διοίκησης.

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι η Χρυσή Αυγή είναι παιδί του συστήματος, διάδοχος των ταγμάτων Ασφαλείας, συμμορία θρασύδειλων τραμπούκων που χτυπούν και δολοφονούν μετανάστες, αγωνιστές και πρωτοπόρους εργάτες προσπαθώντας να σπείρουν το φόβο και την τρομοκρατία.

Σε μία περίοδο, που η επίθεση ενάντια στο λαό δυναμώνει, που χιλιάδες εργαζόμενοι απολύονται και το δικαίωμα των νέων στη μόρφωση τσακίζεται, είναι εχθροί του λαού αυτοί που δολοφονούν, χτυπάνε, τρομοκρατούν εργάτες και νεολαίους που αγωνίζονται. Οι εκπαιδευτικοί έχουμε ευθύνη να αποκαλύψουμε στους μαθητές μας το ρόλο τους, να μην τους παραδώσουμε στα δόντια του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής. Να ρίξουμε στο κάλαθο των αχρήστων την αντιδραστική λαοανιστόρητη θεωρία των δυο άκρων. Απέναντι σε αυτή τη βάρβαρη πραγματικότητα, απέναντι σε όλους αυτούς που προσπαθούν να μας πείσουν πως όλοι οι αγώνες είναι μάταιοι και πως πρέπει πειθαρχημένα και άβουλα να υποταχθούμε στην αναλγησία των ισχυρών, ορθώνουμε το ανάστημά μας ως οφειλόμενο χρέος στη νέα γενιά που διαπαιδαγωγούμε.

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι με τις απειλές και την τρομοκρατία μπορούν να σπείρουν το φόβο και την υποταγή.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ!

Ο λαός και η νεολαία πρέπει δώσουν αποστομωτική απάντηση στους πολιτικούς απογόνους του Χίτλερ, των δοσίλογων ταγματασφαλιτών και της χούντας, παλεύοντας μέσα από τα σωματεία μας, το οργανωμένο εργατικό κίνημα, γενικότερα μέσα από μορφές συλλογικής κι αγωνιστικής συγκρότησης του λαού μας και βάζοντας τους στο περιθώριο και την απομόνωση.

Αγώνας όλης της κοινωνίας για δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλα τα παιδιά του ελληνικού λαού. Όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε τη βαρβαρότητα.

Όλοι πρέπει να πάρουμε θέση. Καλούμε τους συναδέλφους να ανοίξουν την κουβέντα με θάρρος μέσα στην τάξη για το ρόλο του φασισμού, για τον πραγματικό χαρακτήρα της ΧΑ.

Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 1/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σκύλος
Πού είναι το καλύτερο σημείο για να βάλετε το crate του σκύλου σας
Το crate δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως φυλακή ή μέσο τιμωρίας. Αντίθετα, αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο εκπαίδευσης αλλά και έναν προσωπικό χώρο...
Πού είναι το καλύτερο σημείο για να βάλετε το crate του σκύλου σας
nipiagogeia-kede.jpg
Υπουργείο Παιδείας (ΦΕΚ): Λειτουργία Παραρτημάτων Νηπιαγωγείων για το σχολικό έτος 2025-2026
Απόφαση Ζαχαράκη: Λειτουργία Παραρτημάτων Νηπιαγωγείων για το σχολικό έτος 2025-2026
Υπουργείο Παιδείας (ΦΕΚ): Λειτουργία Παραρτημάτων Νηπιαγωγείων για το σχολικό έτος 2025-2026