dikigoroi
Οι αιτήσεις εξετάζονται κατά τη σειρά υποβολής τους και πάντα σε συνάρτηση με τις ανάγκες του ΝΣΚ και την ύπαρξη κενών θέσεων

Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ανακοινώνει τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης ασκούμενων δικηγόρων στις Υπηρεσιακές Μονάδες του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025.

Στις Υπηρεσιακές Μονάδες του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) είναι δυνατή η πρακτική άσκηση ασκούμενων δικηγόρων. Οι ασκούμενοι δικηγόροι συνδράμουν στο έργο των λειτουργών του ΝΣΚ και ταυτόχρονα αποκτούν θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν, καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, σχετική αίτηση στη Γραμματεία του ΝΣΚ (στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] ή δια ζώσης στη διεύθυνση Ακαδημίας 68 & Χαριλάου Τρικούπη, Αθήνα, 7ος όροφος Γραφείο Διοικήσεως).

Με την αίτηση αυτή συνυποβάλλονται αντίγραφο πτυχίου ή βεβαίωση πέρατος σπουδών, φωτοτυπία αναλυτικής βαθμολογίας πέρατος σπουδών, σύντομο βιογραφικό σημείωμα, φωτοτυπία ταυτότητας ασκούμενου του Δικηγορικού Συλλόγου (εάν υπάρχει) και φωτοτυπία πρώτης σελίδας Βιβλιαρίου Τραπέζης ή εκτύπωση e-banking εκ της οποίας προκύπτει το IBAN του οικείου τραπεζικού λογαριασμού.

Οι αιτήσεις εξετάζονται κατά τη σειρά υποβολής τους και πάντα σε συνάρτηση με τις ανάγκες του ΝΣΚ και την ύπαρξη κενών θέσεων.

Τα επιμέρους καθήκοντα των ασκούμενων δικηγόρων στο ΝΣΚ καθορίζονται στην Απόφαση Προέδρου του ΝΣΚ με αριθμό 446/2021. Στο τέλος της άσκησης ο Πρόεδρος του ΝΣΚ χορηγεί στους ασκούμενους δικηγόρους πιστοποιητικό άσκησης, ενώ είναι δυνατή και η χορήγηση συστατικής επιστολής από τον Προϊστάμενο ή Λειτουργό του ΝΣΚ της οικείας Υπηρεσιακής Μονάδας.

Για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία μπορείτε να αποστείλετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση [email protected].

Δείτε το έντυπο Αιτήσεως Για Πρακτική Άσκηση Ασκουμένου Δικηγόρου

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

Σαρώνει το Voucher των 750€ - Έκτακτη Ενημέρωση με οδηγίες και τα 1500€

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Διορίζονται όλοι το 2026 στα Δικαστήρια χωρίς όριο ηλικίας και πτυχίο - Αυτή είναι η εξεταστέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γιάννης Παναγόπουλος
Γιάννης Παναγόπουλος: Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα από τον οικονομικό εισαγγελέα για χρηματοδοτήσεις εκπαιδευτικών δράσεων
Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στη συλλογή στοιχείων που θα μετατρέψουν τις αρχικές υποψίες σε συγκεκριμένες ενδείξεις, ειδικά όσον αφορά τη μοίρα των...
Γιάννης Παναγόπουλος: Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα από τον οικονομικό εισαγγελέα για χρηματοδοτήσεις εκπαιδευτικών δράσεων
Πεύκη, εκδήλωση
«Πώς να κρυφτείς απ’ τα παιδιά;»: Δράση για την ενσυναίσθηση στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης
«Μικρές φωνές, μεγάλα συναισθήματα» σε μια ξεχωριστή εκδήλωση από τους μαθητές την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου
«Πώς να κρυφτείς απ’ τα παιδιά;»: Δράση για την ενσυναίσθηση στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης