seminario-epaggelmatikou-prosanatolismou
Webinar Επαγγελματικού Προσανατολισμού από τα Φροντιστήρια Παπαδέα
Ποιο είναι το πιο ακριβοπληρωμένο επάγγελμα του μέλλοντος που δεν θα επηρεάσει η τεχνητή νοημοσύνη

Εάν κάποτε μιλούσαμε για την εποχή του ατμού, την εποχή της Βιομηχανικής Επανάστασης ή την εποχή του ίντερνετ, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η εποχή στην οποία ζούμε είναι η εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης. Η Τεχνητή νοημοσύνη, ήδη έχει φέρει πολλές αλλαγές στην καθημερινότητά μας, ενώ πρόκειται να επιφέρει ακόμα περισσότερες, ενώ σίγουρα δεν πρόκειται να αφήσει ανεπηρέαστη και την αγορά εργασίας. 

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια επαγγέλματα τα οποία οχι μόνο δε θα επηρεαστούν από την «εισβολή» της Τεχνητής Νοημοσύνης, αλλά θα είναι και ακριβοπληρωμένα.

Όπως κατέγραψε η ειδική πλατφόρμα εύρεσης εργασίας Jobsite Adzuna, και σύμφωνα με έρευνες που έχουν διεξαχθεί από το OpenAI και το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβανία, δημιουργήθηκε μια λίστα με τα εν λόγω επαγγέλματα, την οποία δημοσίευσε η βρετανική Telegraph.

Ανάμεσα στους επαγγελματίες οι οποίοι δεν πρέπει να ανησυχούν, σύμφωνα με την εν λόγω λίστα, είναι οι ορθοδοντικοί, οι ογκολόγοι,  και οι παιδίατροι, οι οποίοι θα απολαμβάνουν μισθούς  που θα υπερβαίνουν τις 100.000 λίρες ετησίως, όσον αφορά το Ηνωμένο Βασίλειο. 

Συγκεκριμένα, Οι ογκολόγοι μπορούν ακόμη και να κερδίσουν περισσότερες από 200.000 λίρες. Σημειώνεται πως παρόλο που οι μισθοί κάποιων επαγγελμάτων υγείας βρίσκονται σε ύφεση, ωστόσο κάποιοι άλλοι μισθοί από τον ίδιο χώρο αυξήθηκαν κατά 20% για το 2022.

Στα ίδια επίπεδα, των 100.000 λιρών, πρόκειται να κινηθούν και οι μισθοί των δικαστικών λειτουργών, παρόλο που το συγκεκριμένο επάγγελμα δεν καταγράφεται στη λίστα.

epaggelmata
epaggelmata

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Adjuna, άλλοι επαγγελματίες που δε θα επηρεαστούν σε μεγάλο βαθμό από την Τεχνητή Νοημοσύνη είναι life coaches, οι personal trainers και οι influencers, καθώς οι άνθρωποι πιθανότατα θα ήταν απρόθυμοι να δεχτούν εργασίες που περιλαμβάνουν «ανθρώπινες ιστορίες ή κίνητρα». Ωστόσο, οι μισθοί των προσωπικών γυμναστών υποχώρησαν σημαντικά το 2022 σε ποσοστό 16,5%, από 48.575 κατά μέσο όρο σε 40.560 λίρες.

Στη λίστα του ιστοτόπου, περιλαμβάνονται επίσης και πολλά χειρονακτικά επαγγέλαμτα όπως οι χειριστές μηχαμημάτων για την κατασκευή οδοστρωμάτων, με μέσο μισθό 85.800 λίρες.

Όσον αφορά τα επαγγέλματα τα οποία έχουν να κάνουν με τη διαδικτυακή ασφάλεια εταιριών, αυτά ανήκουν στις θέσεις εργασίας οι οποίες θα υπεραμοίβονται, παρόλο που οι αμοιβές τους μειώθηκαν το 2022. Ωστόσο, οι μισθοί αυτών των επαγγελμάτων θα είναι ιδιαίτερα υψηλοί καθώς ανήκουν στα επαγγέλματα τα οποία θα μπορούν να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Άσχημα νέα για 300 εκατ. θέσεις εργασίας

Δυστυχώς όμως, σύμφωνα με μελέτη της PwC,  η είσοδος της Τεχνητής Νοημοσύνης θα επηρεάσει αρνητικά τα επόμενα πέντε χρόνια αρκετά επαγγέλματα στο Ηνωμένο Βασίλειο όπως αυτά των προγραμματιστών, των γραφιστών, των συγγραφέων, και των δασκάλων, ενώ ανησυχία προκαλεί και η έκθεση της Goldman Sachs για την Τεχνητή Νοημοσύνη, σύμφωνα με την οποία θα μπορούσε να επηρεάσει 300 εκατ. θέσεις πλήρους απασχόλησης.

Πηγή: menhouse.gr

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 15 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Πώς διορίζεστε στα ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ανεξαρτήτως πτυχίου AEI και ΤΕΙ (Και με απολυτήριο λυκείου)

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Tα εξεταζόμενα μαθήματα και όλη Η ΥΛΗ ΕΔΩ

ΕΚΤΑΚΤΟ ΝΕΟ - Πιστοποίηση ΙΤΑΛΙΚΩΝ και ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ ΕΥΚΟΛΑ και ΑΜΕΣΑ (ΕΞΤΡΑ Μοριοδότηση 2ης Ξένης Γλώσσας)

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panellinies-2.jpg
Πανελλήνιες 2024: Ενδεικτικές απαντήσεις στις Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις
Ενδεικτικές απαντήσεις στις Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις στις Πανελλήνιες 2024 των ΕΠΑΛ, από το Φροντιστήριο Νέα Παιδεία - Παλαιό Φάληρο
Πανελλήνιες 2024: Ενδεικτικές απαντήσεις στις Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις
πανελληνιες
Φυσική: Αξιολόγηση θεμάτων και θεματοδοτών/τριών στις Πανελλήνιες, ζητούν καθηγητές για τα θέματα «υπερπαραγωγή
«Γι’ άλλη μία φορά, η επιστήμη της Φυσικής παρουσιάζεται με απόλυτα στρεβλή εικόνα, αφού όλα τα θέματα αναφέρονται σε ένα παράλληλο σύμπαν, που δεν...
Φυσική: Αξιολόγηση θεμάτων και θεματοδοτών/τριών στις Πανελλήνιες, ζητούν καθηγητές για τα θέματα «υπερπαραγωγή