Νόμος Χατζηδάκη: Δουλειά λοιπόν, εν ανάγκη και αμισθί!
Και όμως υπάρχει μία δουλειά που πληρώνει καλά και δεν είναι ιδιαίτερα αγχωτική

Μα υπάρχει δουλειά χωρίς άγχος; Ναι και όχι. Στην πραγματικότητα, όμως, οι περισσότεροι εργαζόμενοι νιώθουν καθημερινά στρες και πίεση για να αποδώσουν όσο το δυνατόν καλύτερα μπορούν, δίχως να κάνουν λάθη.

Μάλιστα, το 79% των εργαζομένων που συμμετείχαν σε σχετική έρευνα στις ΗΠΑ, απάντησαν ότι βιώνουν άγχος που σχετίζεται με τη δουλειά τους, κάθε μήνα.

Δουλειές χωρίς άγχος;

Το Occupational Information Network (O*NET) του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας κατέταξε 873 επαγγέλματα με βάση το επίπεδο του στρες. Και όπως προέκυψε, υπάρχουν μερικές δουλειές με σχετικά λίγο άγχος, που ωστόσο δίνουν υψηλούς μισθούς.

Ανάμεσα στα επαγγέλματα που πληρώνουν πάνω από 100.000 δολάρια το χρόνο στις ΗΠΑ, το λιγότερο αγχωτικό είναι εκείνο του οικονομολόγου περιβάλλοντος. Τι κάνει ένας οικονομολόγος περιβάλλοντος; Σύμφωνα με το CNBC, πραγματοποιεί έρευνες γύρω από περιβαλλοντικά θέματα, όπως για παράδειγμα η ιδιωτική και δημόσια χρήση γης, η μόλυνση του αέρα και του νερού και η προστασία των επαπειλούμενων ειδών.

Πού μπορεί να εργαστεί ο οικονομολόγος περιβάλλοντος

Κατά κανόνα, για να προσληφθεί κάποιος ως οικονομολόγος περιβάλλοντος χρειάζεται να έχει κάποιο σχετικό μάστερ ή διδακτορικό καθώς και κάποια εργασιακή εμπειρία.

«Δεν δουλεύουν σε πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον», εξηγεί η Sinem Buber, οικονομολόγος της ZipRecruiter. Ένας οικονομολόγος περιβάλλοντος μπορεί να δουλεύει σε κάποια κρατική υπηρεσία ή πανεπιστήμιο, όπου η εργασιακή ασφάλεια είναι κατά κανόνα υψηλότερη. Επίσης, οι οικονομολόγοι περιβάλλοντος έχουν περισσότερη ελευθερία στη δουλειά τους.

Και βέβαια, «είναι μία πολύ ικανοποιητική δουλειά, όταν γνωρίζεις ότι κάνεις κάτι καλό για το περιβάλλον, ότι κάνεις κάτι καλό για την ανθρωπότητα. Είναι κάτι που τους κινητοποιεί καθημερινά», εξηγεί η Buber.

Ασφαλώς, όπως σημειώνει η Vicki Salemi, ειδική καριέρας στο Monster, καμία δουλειά δεν έχει μηδενικό άγχος. «Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι αυτή η δουλειά έχει λιγότερο στρες. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει καθόλου άγχος». Και όπως εξηγεί, ακόμα και εάν κάποιος κάνει μια δουλειά με χαμηλό στρες, αυτό μπορεί να αυξηθεί στην περίπτωση που δουλεύει σε ένα τοξικό περιβάλλον ή εάν δεν τα πηγαίνει καλά με τον προϊστάμενο και τους συναδέλφους.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

Γραπτός Διαγωνισμός στα Δικαστήρια: Όλη η ύλη ΕΔΩ

ΕΚΤΑΚΤΩΣ 400 ΕΥΡΩ σε χιλιάδες εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

ΑΣΕΠ: Αυτό είναι το πιο ΕΥΚΟΛΟ online Lower & Proficiency - Πάρτε το μέσα σε 2 ημέρες -Μόνο 111 ευρώ!

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ELIC μόνο με 100 ευρώ για μόρια σε ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ,ΠΜΣ - 97% επιτυχία στις εξετάσεις

σχετικά άρθρα

ioanninon
ΣΥΡΙΖΑ: Η παραίτηση των καθηγητών της Γεωπονικής Ιωαννίνων αποτυπώνει τις κυβερνητικές παθογένειες στα ΑΕΙ

Να ενεργοποιήσει τις νομοθετικές ρυθμίσεις του ΣΥΡΙΖΑ, που οδηγούν σε λύσεις και θωρακίζουν τον Ενιαίο Χώρο Εκπαίδευσης...

ΣΥΡΙΖΑ: Η παραίτηση των καθηγητών της Γεωπονικής Ιωαννίνων αποτυπώνει τις κυβερνητικές παθογένειες στα ΑΕΙ
ypaith3.jpg
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών 2023: Η πρόσκληση και οι προθεσμίες
Πρόσκληση εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για υποβολή αιτήσεων αποσπάσεων σε υ π η ρ ε σ ί ε ς και φ ο ρ ε ί ς αρμοδιότητας...
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών 2023: Η πρόσκληση και οι προθεσμίες