ΑΣΕΠ: Αναβαθμίζεται ψηφιακά για τη νέα εποχή διαγωνισμών
Ψηφιακή αναβάθμιση των υποδομών του καθώς και μετάβαση στο Κυβερνητικό Νέφος του Δημοσίου Τομέα (G-Cloud) δρομολογεί ο ΑΣΕΠ για τους νέους πανελληνίους γραπτούς διαγωνισμούς

Το ΑΣΕΠ δρομολογεί την προετοιμασία των υποδομών του για τη διενέργεια πανελληνίων γραπτών διαγωνισμών ανά διετία.

Ως γνωστόν, με τον ν. 4765/2021 (ΦΕΚ 6Α΄) εισάγεται ως κεντρική διαδικασία προσλήψεων ο πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός, που αφορά  στην πλήρωση των προβλεπόμενων στον ετήσιο προγραμματισμό ανθρώπινου δυναμικού της δημόσιας διοίκησης, θέσεων, μέσω ενός ενιαίου τρόπου αξιολόγησης και επιλογής προσωπικού.

Ο πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός διενεργείται, σύμφωνα με τον νέο νόμο, από το ΑΣΕΠ μια φορά τουλάχιστον κάθε δύο (2) έτη και ο πρώτος διαγωνισμός προβλέπεται στον νόμο να διενεργηθεί το τρίτο τρίμηνο του έτους 2022. 

Για την εκπλήρωση της αποστολής του, το ΑΣΕΠ παραμένει σταθερά προσανατολισμένο προς την αξιοποίηση της τεχνολογίας της πληροφορίας και των επικοινωνιών για την εξασφάλιση των βέλτιστων επιχειρησιακών μεθόδων και διαδικασιών και την ενδυνάμωση της διαφάνειας, της συμμετοχικότητας, της προσβασιμότητας, της ιδιωτικότητας και της ασφάλειας των πολιτών και των φορέων.

Στο πλαίσιο αυτό, υπεγράφη μεταξύ του ΑΣΕΠ και της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε. Προγραμματική Συμφωνία  η οποία αφορά στην αναβάθμιση του πληροφοριακού συστήματος ΑΣΕΠ στο σύγχρονο ψηφιακό περιβάλλον προσλήψεων του δημόσιου τομέα  που θα περιλαμβάνει συνολικό σχεδιασμό και υλοποίηση νέων ψηφιακών λύσεων για τις επιχειρησιακές διαδικασίες του ΑΣΕΠ καθώς και την μετάβαση των πληροφοριακών συστημάτων του ΑΣΕΠ στο Κυβερνητικό Νέφος του Δημοσίου Τομέα (G-Cloud).

Στόχος του ΑΣΕΠ είναι να ακολουθηθούν οι καλύτερες πρακτικές και καινοτόμες τεχνολογίες, με γνώμονα πάντα την απλούστευση των διαδικασιών και την αποτελεσματικότερη, άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών και των φορέων, προκειμένου να υποστηριχθεί ο ενισχυμένος ρόλος του ΑΣΕΠ στο σύγχρονο οικοσύστημα πληροφοριακών συστημάτων του Δημοσίου.

Διαβάστε νέες ειδήσεις για την εργασία και τις προσλήψεις:

Προσλήψεις στο Δημόσιο: Πάρε εξ αποστάσεως Αγγλικά B2,C2 ΧΩΡΙΣ εξετάσεις σε προφορικά - Έκθεση 

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ σε 10 ημέρες Εξ αποστάσεως για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ με ΤΗΛΕ-ΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening (αναγνωρισμένη από ΑΣΕΠ ΓΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ - ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ)

Νέα προκήρυξη ΕΠΟΠ: 15.000 προσλήψεις - Πώς θα πάρετε 150 μόρια

 

σχετικά άρθρα

Φοιτητές ΑΠΘ: Δίκαια τα αιτήματα της κατάληψης πρυτανείας
Φοιτητές ΑΠΘ: Δίκαια τα αιτήματα της κατάληψης πρυτανείας
«Υπερασπιζόμαστε το δίκαιο των αιτημάτων της κατάληψης πρυτανείας – που είναι και δικά μας αιτήματα», αναφέρουν φοιτητές από τον Ενιαίο Σύλλογο...
Φοιτητές ΑΠΘ: Δίκαια τα αιτήματα της κατάληψης πρυτανείας