ΟΑΕΔ: Μέχρι την Κυριακή η δήλωση IBAN για μακροχρόνια άνεργους – Πότε μπαίνουν τα χρήματα
Έως και την Κυριακή 24 Μαΐου θα μπορούν να καταχωρίσουν τα στοιχεία τους οι δικαιούχοι της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε μακροχρόνια ανέργους, μετά την τελευταία παράταση που έδωσε η διοίκηση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Δίνεται έτσι η δυνατότητα σε 19.500 δικαιούχους που δεν έχουν καταχωρίσει ακόμα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) στον ΟΑΕΔ να μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία και να τους καταβληθούν τα 400 ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, από την Πέμπτη 23 Απριλίου μέχρι και το βράδυ της Κυριακής 10 Μαΐου, που έληγε η προηγούμενη παράταση της προθεσμίας υποβολής ΙΒΑΝ, 148.500 (88%) από τους συνολικά 168.000 δικαιούχους είχαν καταχωρισμένο IBAN στον ΟΑΕΔ. Οι 19.500 (12%) δικαιούχοι που δεν έχουν IBAN καταχωρισμένο στον ΟΑΕΔ, θα πρέπει να ενημερώσουν τα στοιχεία τους, μέχρι και τις 24 Μαΐου. Εάν δεν προβούν σε καμία ενέργεια, τα 400 ευρώ δεν μπορούν να καταβληθούν.

Δικαιούχοι είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι που απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου, δηλαδή ξεπέρασαν τους 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας, κατά το διάστημα από 1 Απριλίου 2019 έως και 16 Απριλίου 2020 (12-24,5 μήνες ανεργίας), παρέμειναν άνεργοι έως και τις 16 Απριλίου 2020 και δεν έλαβαν το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας.

Η αυτόματη καταβολή των 400 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων γίνεται, μετά την καταχώριση IBAN.

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

Σαρώνει το Voucher των 750€ - Έκτακτη Ενημέρωση με οδηγίες και τα 1500€

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Διορίζονται όλοι το 2026 στα Δικαστήρια χωρίς όριο ηλικίας και πτυχίο - Αυτή είναι η εξεταστέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Έλενα Ακρίτα
Έλενα Ακρίτα: «Διαρροή υγραερίου σε σχολείο: Κίνδυνος-θάνατος για εκπαιδευτικούς και μαθητές»
«Σχολεία σε κίνδυνο: Πλημμύρες, παλαιά δίκτυα και φυσικό αέριο απειλούν την ασφάλεια» - Η ερώτηση στη Βουλή
Έλενα Ακρίτα: «Διαρροή υγραερίου σε σχολείο: Κίνδυνος-θάνατος για εκπαιδευτικούς και μαθητές»
ντουντουκα
Εκπαιδευτικοί στη Θεσσαλονίκη αντιδρούν στις μαζικές κλήσεις αξιολόγησης – Παράσταση διαμαρτυρίας αύριο 5 Φεβρουαρίου
Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα σχολεία της Δυτικής Θεσσαλονίκης
Εκπαιδευτικοί στη Θεσσαλονίκη αντιδρούν στις μαζικές κλήσεις αξιολόγησης – Παράσταση διαμαρτυρίας αύριο 5 Φεβρουαρίου