Μια... ακαδημία με 90% επιτυχία στο «κυνήγι» εργασίας
Success Academy

Την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τις δεξιότητές τους, να τις αναπτύξουν και να τις εφαρμόσουν στην πράξη ώστε να γίνουν πιο... απασχολήσιμοι οι νέοι από 22 μέχρι 30 ετών και σε πόλεις εκτός Αθήνας δίνει η κοινωνική επιχείρηση Effect.

Όπως εξηγεί στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ένας εκ των ιδρυτών της Effect, Σωτήρης Μπαράτσας «νέοι με προσόντα και δεξιότητες υπάρχουν και δυσκολεύονται να βρούνε δουλειά. Την ίδια ώρα, υπάρχουν και εταιρείες που αναζητούν ικανούς νέους για να απασχολήσουν στις δουλειές τους και να τους προσφέρουν μια θέση εργασίας, αλλά δεν τους βρίσκουν. Εδώ ερχόμαστε εμείς και αναλαμβάνουμε ρόλο μεσολαβητή μεταξύ του εταιρικού κόσμου και του νεανικού κόσμου που είναι έτοιμοι να βγούνε στην αγορά εργασίας».

Μάλιστα, πρόκειται να επεκτείνουν τη δράση τους και τα προγράμματά τους και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπως Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Πάτρα, Καρδίτσα και γενικά σε μεγάλες φοιτητουπόλεις.

«Στην ουσία πρόκειται για ένα κοινωνικό πρότζεκτ μέσα από το οποίο προσπαθούμε να γίνουν οι νέοι από 22 μέχρι 30 ετών πιο απασχολήσιμοι και να μπορούν να βρούνε πιο εύκολα εργασία βοηθώντας τους να αναπτύξουν κάποιες δεξιότητες που δυστυχώς δεν τις μαθαίνουν στο πανεπιστήμιο. Αυτές οι δεξιότητες μπορεί να είναι πώς να δουλεύουν σε μια ομάδα ή να κάνουν κάποιες παρουσιάσεις αλλά και πιο τεχνικές όπως digital marketing, προγραμματισμός. Το θέμα είναι ότι τις δεξιότητες που διαθέτουν δεν μπορούν να τις αναπτύξουν αν δεν τις εξασκήσουν στην πράξη. Για εμάς το μυστικό είναι λίγη θεωρία, πολλή πράξη. Ξέρουμε ότι οι νέοι προτιμούν να μαθαίνουν στην πράξη. Γι' αυτό στα προγράμματά μας χρησιμοποιούμε εμπειρικές μεθόδους, ομαδικά project και διαδραστικές ομιλίες, ώστε οι συμμετέχοντες να μάθουν περισσότερα και να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία».

      Με αυτό το σκεπτικό κινήθηκε η ομάδα του Effect και δημιούργησε προγράμματα και λύσεις, όπως το Success Academy, το οποίο γίνεται μια με δυο φορές τον χρόνο, διαρκεί 8 εβδομάδες και δίνει σε τελειόφοιτους και πρόσφατους πτυχιούχους τη δυνατότητα να αναλάβουν ένα πραγματικό project από εταιρείες και να αποδείξουν την αξία τους σε πιθανούς εργοδότες.

      «Τους χωρίζουμε σε ομάδες και για δύο μήνες δουλεύουν πάνω σε πραγματικές συνθήκες εργασίας. Το σημαντικό είναι ότι στα δυο χρόνια λειτουργίας μας έχουμε σημειώσει 90% επιτυχία, δηλαδή 9 στους 10 βρίσκουν εργασία, ενώ το 40% βρίσκει δουλειά κατά τη διάρκεια τους προγράμματος» υπογραμμίζει ο κ. Μπαράτσας και προσθέτει ότι παράλληλα οργανώνονται σεμινάρια και για μεγαλύτερες ηλικίες ώστε να καταρτιστούν σε διάφορους τομείς.

      Κάτια Παπαδοπούλου

σχετικά άρθρα

Κατέρρευσε ο πατέρας του Μακρή: "Πέθαναν και τα 2 παιδιά μου μπροστά μου"
Κατέρρευσε ο πατέρας του Μακρή: "Πέθαναν και τα 2 παιδιά μου μπροστά μου"
Δίπλα στην αδελφή του ετάφη ο Γιάννης Μακρής στην Αυστραλία. Ο πατέρας του μίλησε για την απώλεια του γιου του σε αυστραλιανή εφημερίδα, ενώ η...
Κατέρρευσε ο πατέρας του Μακρή: "Πέθαναν και τα 2 παιδιά μου μπροστά μου"
Οι Προσωρινοί Κατάλογοι Εκπαίδευσης 300 νέων Επιμορφωτών Β’ Επιπέδου ΤΠΕ
Οι Προσωρινοί Κατάλογοι Εκπαίδευσης 300 νέων Επιμορφωτών Β’ Επιπέδου ΤΠΕ
Ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των αιτήσεων των υποψηφίων Επιμορφωτών Β’ Επιπέδου Τ.Π.Ε. και καταρτίστηκαν οι Προσωρινοί Κατάλογοι
Οι Προσωρινοί Κατάλογοι Εκπαίδευσης 300 νέων Επιμορφωτών Β’ Επιπέδου ΤΠΕ